Glas Javnosti

Отежан саобраћај у центру Београда због затварања Савског трга: Гужва наредних месец дана?

Vesti
Autor: Novosti.rs/foto:wikipedia

Због извођења радова на уређењу Савског трга, саобраћај у срцу града знатно отежан и успорен

Због извођења радова на уређењу Савског трга, који је од суботе потпуно затворен за саобраћај, у понедељакје у овом делу града била приметна гужва у шпицевима. Возила су се кретала успорено, а највише аутомобила нагомилало се у Сарајевској, Балканској и Кнеза Милоша. Саобраћај ће на Савском тргу бити потпуно обустаљен наредних месец дана, па ће Београђани који пролазе овим делом престонице морати да се наоружају стрпљењем.

Средином јануара затворен је саобраћај на потезу од Немањине ка Карађорђевој, а од суботе је то исто учињено и на правцу од Немањине ка Савској улици. Због тога су многи суграђани приморани да користе околне улице као алтернативу, што је јуче довело до отежаног протока возила. Проблеми су уочени и у Балканској улици где је због већег броја аутобуса који саобраћају на привременим линијама дошло до стварања гужви. Ујутру и поподне је било застоја, док су се од 12 од 16 часова возила отежано кретала само у Улици кнеза Милоша, у правцу ка Таковској.

- Сваког јутра идем на посао аутобусом који пролази кроз Сарајевску улицу. Иначе, од Сајма до Зеленог венца стигнем веома брзо, док сам јутрос због гужве путовала 15 минута дуже - рекла је, за "Новости", једна суграђанка.

Трамвајски саобрађај је због радова такође измењен, па су тако привремено укинуте линије 3Л1, 7, 9 и 14.

На углу улица Немањине и Кнеза Милоша, као и у Сарајевској, у току јучерашњег дана били су присутни припадници комуналне милиције и саобраћајне полиције. Они су регулисали саобраћај како би се избегао тотални колапс, и помагали су пешацима да се снађу, пошто је читав Савски трг затворен и многи суграђани не знају којим путем може да се дође до Главне аутобуске станице.

 САВЕТИ

Секретаријат за јавни превоз због гужви у Сарајевској и Балканској саветује возачима путничких аутомобила, који из правца Славије иду ка Новом Београду, да користе улице Немањину, Ресавску, Кнеза Милоша и "Газелу", односно да избегавају Балканску, Гаврила Принципа и Стари савски мост.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR