Glas Javnosti

OPREZNO NA NAPLATNIM RAMPAMA, UKOLIKO KORISTITE TAG ZA ELEKTONSKU NAPLATU NA OVO OBRATITE PAŽNJU

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vozači koji često putuju i auto-put koriste kao jedinu i osnovnu relaciju da bi stigli do željenenog odredišta, uglavnom koriste tag kao isplativiju opciju. Isplativiju, u smislu da nema čekanja i zadržavanja na naplatnim rampama. Sve što je potrebno jeste da na tag uređaju ima dovoljno novca, kako bi se naplatna rampa podigla, a vozači bezbedno prošli, bez zadržavanja i cupkanja u autu.

Zaista, ovo jeste koristan uređaj, štedi vreme, koje nam danas uglavnom nedostaje.
Vozači se uglavnom češće opredeljuju za ovaj mini uređaj u svom autu, jer kako kažu mirniji su, kada znaju da im je prolaz lakši, a i brži. 

Međutim, nije retkost da ovaj koristan uređaj nekada pokaže svoju negativnu stranu. 
Sve češće se dešava da je situacija suprotna od prethodno navedene, pa vozači osete i negativnu stranu ovog uređaja.

 Tako, smo bili očevici na auto-putu ,,Miloš Veliki" kada je vozilo ispred nas, svedočilo negativno iskustvo. Naime, naplatna rampa se nije podigla, tag elektronski nije bio očitan, a vozaču je načinjena materijalna šteta, i sve to na autu koji je kaže kupljen pre mesec dana.




Ovo, nije bila jedina muka koja ga je pratila, tag nije mogla da očita ni gospođa dispečerka u svojoj kabini, pa je posle deset minuta čekanja i bezuspešnog pokušaja, pomoć potražila kod svog kolege. Mada, kolega je na pitanje vozača da li će moći da nadoknadi pričinjenu materijalnu štetu, kao i na konstataciju da korišćenje tag uređaja možda i nije dobra izbor, imao podrugljiv odgovor: ,,Dečko, i internet platiš, pa on uvek nema signala." 

Kako ništa ne može biti sakriveno, tako smo saznali da je ovo ,,normalna" pojava na auto-putevima, tj. naplatnim rampama u Srbiji, te da ovo nije jedini slučaj koji je imao negativno iskustvo. 

Vozači, budite oprezni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Pera u 11.01.2023 13:51:46 h
     0 
Ukinuti naplatne rampe i uvesti vinjete. Botovi mogu da rade druge poslove.