Glas Javnosti

Ukinute vize za putovanja građana BiH u Ujedinjene Arapske Emirate

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Ukidanje viza podrazumeva smanjenje dela troškova putovanja u Emirate

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković i državna ministarka za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Rem Al Hašimi potpisali su sporazum o ukidanju viza, koji stupa na snagu 30 dana od dana potpisivanja.

Iz Ministarstva je saopšteno da je reč o istorijskom događaju koji, kako se navodi, otvara put poboljšanom međusobnom razumevanju, razvoju turizma, kulturnoj razmeni i ekonomskoj saradnji između dveju država.

"Radujemo se budućnosti ispunjenoj zajedničkim prosperitetom i prijateljstvom. Sporazum stupa na snagu 30 dana nakon potpisivanja", saopšteno je na zvaničnom nalogu Ministarstva spoljnih poslova BiH na društvenoj mreži Iks. 



Ukidanje viza podrazumeva smanjenje dela troškova putovanja u Emirate. Trenutna taksa za vizu za ulazak u zemlju iznosi 400 AED, što prema trenutno važećem kursu, iznosi oko 100 evra.

Sarajevski portal Klix podseća da su državljani UAE izuzeti od obaveze pribavljanja viza za putovanje u BiH odlukom Saveta ministara BiH od 19. januara 2015. godine.

Ukidanje viza za građane BiH je najavljeno u aprilu ove godine nakon posete ministra spoljnih poslova UAE šeika Abdulah bin Zajeda Al Nahjana BiH.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR