Glas Javnosti

OGLASIO SE NOVI LIDER SNS O STANJU NA KOSOVU: Ovo je čista OKUPACIJA! Objasnio šta će učiniti VOJSKA SRBIJE!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vučević je napomenuo da Vojska Srbije može da izvrši svaki zadatak u kontekstu odbrane suvereniteta i nezavisnosti naše države.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da su pripadnici Vojske Srbije na pozicijama da mogu u svakom trenutku da reaguju na Kosovu i Metohiji i da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.

"Vojska ostaje u tom stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Srbije", kaže Vučević.

Kako je naveo, u dnevnoj komunikaciji sa Kforom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je razgovarao sa komandantom Kfora.

"Komandant je ponovio da će Kfor obezbediti mir i da neće dozvoliti sukob kosovske, odnosno albanske policije sa srpskim življem na severu KiM", rekao je Vučević i dodao da ima kontradiktornih informacija sa terena u tri opštine, te da je on dobio informaciju da je u jednoj od opština Kfor pustio građane, a da je došlo do konfrontacije sa kosovskom policijom.

Printscreen/youtube
foto: Glas javnosti

On je rekao da se i zaposlenima u opštinama, koji su većinom Srbi, ne dozvoljava da dođu na posao zbog okupacione sile koja je postavljena.

"Čista okupacija i čist teror nad srpskim življem", rekao je Vučević. Na pitanje šta Vojska Srbije može da uradi, ministar je rekao da vojska nije zadužena za politički dijalog, već je njena nadležnost očuvanje suvereniteta države i štiti teritoriju naše države.

Vučević je napomenuo da Vojska Srbije može da izvrši svaki zadatak u kontekstu odbrane suvereniteta i nezavisnosti naše države, ali da su očekivanja da će se sukob politički rešiti, a ne da se ide u sukobe i ratove.

Kako kaže, vojska je tu da ne bi na Jarinju, Merdaru i Brnjaku čekali Srbe sa ćebadima, vodom i sendvičima i pričali da to nije lepo, već da oni koji to spremaju znaju da postoje crvene linije i da je nemoguće da se to dešava i da Srbija to neće dozvoliti. 


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR