Glas Javnosti

ODLAŽE SE PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Razlog - BEZBEDNOST! A poznat je i NOVI TERMIN

Vesti
Autor: Glas javnosti

Sve detalje u vezi plana novog protesta predstavnici opozicije, organizatori protesta, saopštiće na konferenciji za novinare u 15 sati.

Peti protest "Srbija protiv nasilja" odlaže se za subotu. Razlog je bezbednosnog karaktera.

Opozicija je danas na konferenciji za medije pozvala građane da dođu u subotu, 3. juna na protest ispred Skupštine Srbije.

„Pozivamo sve građane Srbije da u subotu u 18 časova dođu ispred Skupštine“, rekao je Miroslav Aleksić.

Aleksić je rekao da će 3. juna obeležava tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u školi „Vladislav Ribnikar“.

Ovde će biti postavljana velika bina uz ozvučenje s koje će se građanima obratiti žrtve ovog režima, ali i javne ličnosti koje će uputiti poruke u ime svih nas“, rekao je on.

Tamo ćemo napraviti prsten i svi građani koji dođu na protest će imati priliku da mu ostave poruku(Aleksandru Vučiću). Pozivam sve građane da ponesu cveće koje ćemo ovog puta staviti ispred zgrade Predsedništva i da svako napiše po jednu poruku koju želi da ostavi predsedniku države. Mi ćemo na pet ili šest punktova kod Predsedništva postaviti knjige utisaka u koju će svaki građani koji dođe na protest moći da ostavi poruku s obzirom da je on pozvao sve nas da sa njim razgovaramo“, rekao je Aleksić.

Pred protest „Srbija protiv nasilja“ planiran je skup „Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji“ za 17 časova, nedaleko od Skupštine. Jedna od inicijatorki protesta Nada Gladović, predsednica udruženja „Lekari i roditelji za nauku i etiku“, kaže da nije u pitanju paralelni protest, već skup njihovih pristalica pred odlazak na protest kod Skupštine.

U međuvremenu je došlo do nezvanične informacije da se protest „Srbija protiv nasilja“ pomeraju za subotu, a Gladović kaže da će se oni svakako okupiti u petak, u 17 časova kod spomenika cara Nikolaja, ali da će biti uz narod i u subotu, ako do odlaganja zaista dođe.

„Mi smo narod, to su narodni skupovi i mi ćemo doći da podržimo“, navodi.

Cilj im da istaknu problem nasilja i nad Srbima na KiM, kako bi svojim skupom ukazali na taj problem, jer, kaže, i Kosovo smatraju delom Srbije.

Ukazuje da to nisu paralelni protesti i da nemaju nameru da razbijaju skupove „Srbija protiv nasilja“

„To je narodna inicijativa da se okupe oni koji uviđaju problem nasilje nad celoj Srbiji i da je KiM jedno od ključnih mesta gde se dešva nasilje. Ima dezinformacija da smo nekakvi desničari, ali nećemo da razbijamo skupove, već hoćemo da izrazimo problem sa Kosova i da se pridruže tim zahtevima naroda sa protesta „Srbija protiv nasilja“ koje smatramo opravdanim“, objašnjava.

Ono što su zahtevi njihovog skupa je hitna sednica Saveta bezbednosti UN, te da se prekinu pregovori sa Briselom i Prištinom.

Gladović dodaje da su zvali patriotska udruženja, ali ne i stranke, već samo građane koji su slične orijentacije.

„To je okupljanje pred odlazak na glavni skup kod Skupštune u 18. nečemo rasturanje protesta već samo da istakenmo zahteve da KiM se dešava možda najveće nasilej nad bilo kim u Srbiji“, navodi ona.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR