Glas Javnosti

OD NOSAČA GAJBICA DO NOĆNIH VUKOVA: Ko je Marko, sin Slobodana Miloševića (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti posle više od 20 godina.

Snimljen je na otkrivanju spomenika svom ocu, i to u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe „Noćni vukovi“.

Na snimku koji traje nešto manje od 50 sekundi, mlađi i gotovo neprepoznatljivi Milošević se obratio okupljenima ponavljajući reči svog oca zapisane na spomeniku: „Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo“.

„Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo. Za pobedu“, poručio je Marko, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo „Srbina čuva slava.“

Pre ovog pojavljivanja, 2019. godine Marko je viđen na kremaciji svoje majke Mire Marković u Moskvi.

Privilegovani „tatin sin“ koji je prve pare zaradio noseći gajbice, kako je njegov otac tvrdio, žario je i palio Srbijom i SRJ devedesetih godina prošlog veka, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsednik Srbije i SRJ.



Pobegao je iz zemlje svega nekoliko sati pošto je Milošević senior svrgnut, 5. oktobra 2000. godine. U Rusiju je pobegao preko Pekinga pošto je optužen zbog sumnji za učešće u organizovanom kriminalu, a za njim je raspisana i Interpolova poternica.

Teretio se i da je usred dana u centru Požarevca sa telohraniteljima i saradnicima 2. maja 2000. brutalno pretukao tri člana Otpora i to pištoljem koji je držao u ruci. Fotografija unkaženog lica Radojka Lukovića postala je jedan od simbola otpora Miloševićevoj diktaturi.

Prema navodima optužnice, sudilo mu se i za zlostavljanje aktiviste Zorana Milovanovića, odnosno da ga je tukao i da mu je pretio uključenom motornom testerom da će ga iseći na komade i baciti u Veliku Moravu. Postupak protiv njega je zastareo 2012. godine.

Ime Marka Miloševića se pojavilo u policijskoj akciji „Mreža“ vođenoj protiv organizovanih grupa švercera cigareta. Prema policijskim podacima, on nije samo uzimao procenat od drugih državnih grupa švercera cigareta, već je i sam švercovao, ali uz podršku celog državnog aparata.

Zarada koju je ostvario procenjuje se na nekoliko stotina miliona nemačkih maraka. Bivši osuđeni šef DB Radomir Marković priznao je da je novac iznesen u Moskvu.

U jednom od retkih intervjua Marko je iz Moskve poručio: Ako smo neke pare ukrali, neka od njih kupe deci lek.


U vreme dok je žario i palio po Srbiji, Marko je držao luksuzni noćni klub „Madona“ u Požarevcu gde se okupljala elita podzemlja istočne Evrope, a na oko 50 ari placa fabrike Bambi otvorio je i „Bambilend“.

O njegovom životu posle bega iz zemlje poznato je veoma malo.

Prema informacijama medija, krajem 2007. godine Marko i njegova majka su dobili politički azil u Rusiji, a utočište su pronašli u Moskvi. Povodom života van zemlje, postoji mnogo zvanično nepotvrđenih informacija, poput toga da Marko Milošević ima stan u Moskvi, mada je, navodno, često boravio u kući od 300 kvadrata svoje majke Mirjane Marković koja se nalazi u elitnom naselju nedaleko od Moskve.


Takođe, govorilo se da je sa jednom Ruskinjom pre više od decenije dobio ćerku, da se bavi unosinim biznisom, ali i da je vođa kriminalnih mafijških kanova. Pojedini ruski portali pisali su i da je i dalje ostao veran svojoj velikoj ljubavi – automobilima i motorima, da poseduje dva motora – “harley-davidson” i “hondu CBR600F” i da ima i dva automobila u svojoj garaži: “audi A4” i “mitsubishi lancer”.

Nevenčana supruga Marka Miloševića, Milica Gajić i njegov sin, koji nosi isto ime kao i otac, žive u Srbiji, tačnije – Požarevcu. Prema informacijama Marko stariji je svom sinu prepisao kuću za koju se svojevremeno govorilo da je želeo da je proda za milion evra.

Marko Milošević rođen je 1974 godine u Beogradu. Navodno je dobio ime po pretku koji je učestvovao u borbi protiv Turaka, a pohađao je privatnu školu u Beogradu.

Glas javnosti/D01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR