Glas Javnosti

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA: Bomba u drvorištu porodice Đuzić kod Vitine (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da je porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica, čime se nastavlja progon i zastrašivanje srpskog naroda od strane režima kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

U saopštenju se navodi da se porodica Đuzić već duže vreme nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića, početkom prošle godine, je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru.

“Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor Kosova i Metohije.

Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome”, navode iz Kancelarije.


(Foto: Privatna arhiva)

Dodaju da Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosovu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

“Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR