Glas Javnosti

Нова странка: Директор Ер Србије под истрагом у Италији

Vesti
Autor: Glas javnosti / Beta

Нова странка упозорила је јавност да је садашњи генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит, иначе бивши финансијски директор компаније Алиталија, један од главних осумњичених за банкрот Алиталије 2017. године и то током стратешког партнерства са Етихад Ервејзом.

Они наводе да је италијанско тужилаштво утврдило да је Етихад био умешан у бројне финансијске прекршаје у Алиталији, а у истрази је као осумњичени именован и Нејсмит, који је, како је подсетила Нова странка првобитно био шеф службе за финансијску и пословну трансформацију у компанији Ер Србија, али је убрзо унапређен на место директора, после оставке Данета Кондића.

У саопштењу Нове странке оцењено је да је по среди "испробана машинерија за извлачење пара", овога пута грађана Србије, јер је држава по уговору Ер Србији све до 2017. редовно давала субвенције како би се надоместио недостатак готовинских средстава у тој компанији, док је укупан износ остао до данас државна тајна.

"Срамно зато звуче тврдње и обећања актуелног режима, на челу са Александром Вучићем, који се годинама клео у вековно арапско-српско пријатељство и обећавао да ће Ер Србија, уз помоћ Етихада, постати најпрофитабилнија компанија, иако су њени губици одавно алармантни. Снажно повезана криминална мрежа извесно ће и са Ер Србијом учинити исто што и Алиталији, због чега је дужност свих нас не само да јавности укажемо на криминал и корупцију у самом врху, већ и да се против њега одлучно и доследно боримо", наведено је у саопштењу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR