Glas Javnosti

Napred naši, ostali STOJ


Autor: Glas javnosti

NEDELJNIK GLASA JAVNOSTI ZA 16. AVGUST 2020. LEGENDE PARTIZANA I ZVEZDE BRANE SVETINJE RUSIJA REGISTROVALA PRVU VAKCINU VIRUS NA PAKETIMA SMRZNUTIH ŠKAMPA PROPAO ZAKON O ZAŠTITI TEKOVINA TERORISTIČKE OVK SASTANAK BEOGRADA I PRIŠTINE 2. SEPTEMBRACRNA GORA OTVORILA GRANICE, A GRČKA...?

Sedmica koju smo ispratili nedvosmisleno nam je pokazala da hladnoratovska filozofija nije otišla na đubrište istorije.

Tako su se kako na karikaturi koje je obišla svet, i ne samo na njoj, Putin, Si Đi Ping i Tramp, i još po neki, nadmetali oko toga ko će objaviti da ima prvu vakcinu za koronu. I kao što bi rekao Bata Stojković u filmu “Idemo dalje” – “ne znam šta je bilo posle, ali je naš pobedio”. Ali šalu na stranu Putin je u finišu trke najavio da će 14. avgusta imati vakcinu i isporučio je – dan pre roka. Vakcinu je među prvima primila njegova ćerka. Marija Voroncova je ovim postupkom pokazala da se možda Bil Gejc prevario kada je računao na kajmak od profita vakcine za kovid 19. 

U tu čast Liberasion je na naslovnoj strani objavio montažu Vladimra Vladimiroviča Putina kao Džejms Bonda sa porukom "Sutra nikada ne umire".

Sa druge strane virus korone pronađen je na smrznutim škampima i pilećim krilcima, doduše na različitim delovima sveta te izgleda da je život sa kovidom usud čovečanstva.  

 I dok crnogorske izbore gledamo sa strane „nek se trve, mi ćemo samo da navijamo“, zbog sličnosti mentaliteta i političkih prilika brdovitog Balkana, vidimo kao to naše vrele slovenske naravi izgledaju kad planu. Nije bolje ni kod drugih samo ovde nam ne treba prevod. Sa druge strane naučili smo da Dušan Basta, Pižon i Dule Savić i nisu neki sportisti, nema veze što su pisali fudbalsku istoriju eks-jugoslovenskih prostora. Izgleda da je i u izbornoj kampamnji kao u ljubavi i ratu sve dozvoljeno- svako navija za svoje.

Ali sad bar možemo da putujemo u Crnu Goru, pa ko bude na moru 30. avgusta može da prati izbornu dramu i iz prvog reda. 

Ričard Grenel nam se sve češće obraća na Teiteru, tako smo saznali da se Srbija 2. septembra u Vašingotu vraća za pregovači sto sa Prištinom.

Kad može Tramp svojoj naciji, može i Grene Srbiji da skreše tviterom, diplomatija i  onako samo skup protokalrnih pravila ponašanja kod državničkih poseta. O tome šta će sve zateći beogradske pregovarče kad sednu na vašingtonsko kanabe pokazaće vrela politička jesen, ali nadajmo se najboljem i budimo spremni za ono što nas čeka.

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=plAbKD2Mz-4

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR