– 100 g mlevenih badema
– 100 g seckanih lanenih semena
– 125 g izdrobljenih ovsenih pahuljica
– 1 kašičica soli
– 6 g praška za pecivo (pola kesice)
– 8 belanaca
– 2 kašike susama
– 2 kašike semenki bundeve (opciono)
– 2 kašike suncokretovih semenki (opciono)
U dubljoj posudi pomešati suve sastojke: mlevene bademe, seckani lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
Dodati lagano pjenasto belanaca i sveži sir i dobro promešati, piše Zadovoljna.hr.
Duguljastu tepsiju obložite papirom za pečenje i rasporedite smesu. Poravnajte kašikom, pospite još malo susama, pa stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 50 do 60 minuta.
Kada hleb bude pečen, stavite ga na rešetku da se ohladi pre nego što ga isečete.
Prijatno!
Glas Javnosti/ N01S