Glas Javnosti

Napitak koji će vam pomoći da zaspite i dobro se naspavate

Vesti
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci nas često upozoravaju na to koliko je san važan, ne samo za odmor, već i za funkcionisanje celog organizma, a znamo i koje posledice nedostatak sna može imati po organizam.

Ukoliko ne spavate dovoljno, to može negativno da utiče na pamćenje, koncentraciju i raspoloženje, međutim nedostatak sna povećava i rizik od depresije, gojaznosti, dijabetesa tipa 2, bolesti srca i visokog krvnog pritiska.

Na sreću, postoje potpuno prirodna i jednostavna rešenja, koja mogu da pomognu u poboljšanju sna. Većina lekara će nas posavetovati da prvo na taj način pokušamo da pomognemo sebi, pa tek da onda eventualno pribegnemo antidepresivima i sličnim lekovima.  Složićete se, majka priroda dala nam je mogućnost rešavanja "problema" bez jakih hemijskih supstanci.


Kada su prirodna rešenja u pitanju, mleko je definitivno jedno od najefikasnijih.

Još jedan napitak koji je dobro popiti prie spavanja i koji rešava problem nesanice jeste šolja toplog čaja od kamilice.

On deluje poput sredstva za smirenje. Podstiče stvaranje glicina - neurotransmitera koji opušta nervni sistem i deluje poput blagog sedativa.

Takođe, čaj od kamilice reguliše i telesnu temperaturu i tako nam pomaže da brže i lakše zaspimo.

Pre spavanja nije preporučljivo piti voćne sokove, osim jednog, a to je sok od grejpa.

Decilitar prirodnog soka od grejpa može pomoći da i noću sagorite masnoću iz tela, što će pomoći u rešavanju telesne težine bez  muke i napornog vežbanja. Ovaj napitak reguliše biološki dnevni ritam i pomaže u sagorevanju masti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR