Glas Javnosti

MILAN ST. PROTIĆ BIO JE GLUMAC I SAN MNOGIH ŽENA: Scena iz ove stare domaće serije to i DOKAZUJE! (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Pored mnoštvo njenih replika, koje i danas prepričavamo, scena u kojoj govori o udaji za Milana St. Protića, nešto je posebno.

Seriju „Otvorena vrata“ pamtimo po savršenom spoju humora, apsurda i ironije u jednoj savremenoj građanskoj porodici u Beogradu devedesetih godina prošlog veka.

I dalje je neprevaziđena, ona je simbol mladih generacija, koje su stasavajući devedesetih oformile svoje političke i društvene stavove, počeli da rezonuju svakodnevicu, a i da prepoznaju rane obrise feminizma u jednom zatvorenijem društvu. 

Ne smemo da isključimo ni to da je prikazana porodica u punom smislu te reči – dakle, onako kako je iza zatvorenih vrata, ali uvek, nekako, „otvorenih“.

Garda glumaca bio je odmah na početku pun pogodak i serija je već u tom smislu dobila na težini, a pored Cakane, Drakčeta, Vojkana, publika je odmah primetila i malu Milicu.

Pored mnoštvo njenih replika, koje i danas prepričavamo, scena u kojoj govori o udaji za Milana St. Protića, nešto je posebno.

„Ja se udajem. Ja kao mlada intelektualka odlučila sam da se udam za gospodina Milana St. Protića. Ozbiljnog, nezavisnog, ideološki ispravnog predstavnika desnog centra“, rekla je tada Milica.

U samoj seriji na kraju pojavljuje se i istoričar.


Milan St. Protić je srpski istoričar, političar, diplomata, književnik i pravnik. U političkoj i diplomatskoj karijeri, obavljao je funkciju gradonačelnika Beograda, ambasadora SR Jugoslavije u SAD i ambasadora Srbije u Švajcarskoj i Lihtenštajnu.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR