Glas Javnosti

MASOVNI PROTEST SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Odluka da se ukine dinar znači da nam se ukida - ŽIVOT! (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

U Severnoj Mitrovici u toku je protestni skup Srba zbog odluke takozvane "centralne banke kosova" da zabrani srpski dinar na Kosovu.

Veliki broj Srba okupio se na Trgu Braće Milić u Severnoj Mitrovici.

Srbi sa Kosmeta na velikom protestnom opštenarodnom skupu, kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Prisutni građani nose zastave Srbije i transparent "UN  USA 1244 HELP", "Evropo otvori oči", "Bez socijalnih primanja nećemo imati ni za hranu", "Ovo je okupacija". "Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju". Prisutni su i predsednik i potpredsednik izdajničke Srpske liste Zlatan Elek i Dragoša Milović.

Skup je počeo himnom "Bože pravde".

Dušanka Đorović iz Udruženja ujedinjenih penzionera prva se obratila.

- Ovde smo stvorili svoje porodice i dočekali svoje unuke. Odluka da se ukine dinar bulvalno znači da nam se ukida parče hleba, život. Ako se zabranjauje prodaja srpskih proizvoda, srpskih lekova, onda šta nam ostaje. Velika je laž da možemo otvarati račune u kosovskim bankama i podizati penzije.


One ne priznaju dotok novca na osnovu rešenja o penzijama jer ne priznaju srpski PIO. Umesto dda se igramo sa napim unucima, mi na ulici ostvarujemo osnovna elementarna prava, pravo na parče hleba. Pitam međunarodnu zajednicu šta smo mi krivi da nam se obustavlja penzija.

Nećemo ništa tuđe, samo naše što smo pošteno zaradili. Hiljade Albanaca, Bošnjaka, Roma primaju kao i mi. Ne tražimo ništa, pozivamo miroljubivi svet da ne ostanu nemi na naše apele. Nama je potrebno da se ukine ova odluka i omogući dostava dinara našim poštama i bankama. Ova odluka je potrebna dda živimo normalno kao sav ostali svet - rekla je Đorović.

 


Glas javnosti/Kosovo onlajn


 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR