Glas Javnosti

Maskovo igranje sa Tviterom, kancelarije kompanije zatvorene, pa se mnogi pitaju šta će se dalje dešavati

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zaposlenima u Tviteru rečeno je da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene, piše BBC. U međuvremenu, vlasnik kompanije Ilon Mask postavio je gusarsku zastavu sa svog naloga, a ubrzo i mim sa sahranjenim Tviterom, pa se mnogi pitaju šta se tačno dešava iza kulisa jedne od najvećih društvenih mreža na svetu.

U poruci, u koju je BBC  imao uvid, navodi se da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene i da će biti otvorene u ponedeljak. Razlog za zatvaranje nije naveden.


Takođe, zaposleni se mole da se povinuju politici kompanije tako što o poverljivim informacijama neće razgovarati na društvenim mrežama ili sa novinarima.

Kao da čitava situacija u Tviteru nije dovoljno čudna, Mask je sa svog naloga na mreži postavio gusarsku zastavu bez ikakvog daljeg komentara. Ubrzo posle toga postavio je i mim na kom aludira da je stari Tviter sahranjen.

Pre dva dana Independent i Vašington post su preneli da je zaposlenima u „Tviteru“ rečeno da će morati da rade duge smene visokim intenzitetom ili da napuste kompaniju.

U imejlu se zahtevalo da radnici, ako žele da ostanu u kompaniji, moraju odmah da se izjasne da prihvataju nove uslove. U protivnom, dobiće otkaz uz tri mesečne plate.

Početkom meseca, novi menadžment „Tvitera“ otpustio je 50 odsto radne snage.

Današnje obaveštenje o privremenom zatvaranju kancelarija dolazi u trenutku kada veliki broj zaposlenih nije pristao na nove tražene uslove i dao otkaz.

Na Tviteru je počeo i da trenduje haštag #LoveWhereYouWorked uz salutirajući emodži kao znak da napuštaju kompaniju.

Bivši radnik, koji je za BBC govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da „kada se prašina slegne, u kompaniji će verovatno ostati manje od 2.000 radnika“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR