Glas Javnosti

Lajčak sutra u Prištini, možda i Beogradu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovo će sutra otputovati u Prištinu, objavio je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pozivajući se na diplomatske izvore RSE dodaje da nije isključena mogućnost da Lajčak poseti i Beograd.

Prošle sedmice Lajčak je o Zapadnom Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine razgovarao s britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom (Stuart Peach) i specijalnim nemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom (Sarrazin) prenosi danas.rs

Pozivajući se na diplomatske izvore RSE dodaje da nije isključena mogućnost da Lajčak poseti i Beograd.

Prošle sedmice Lajčak je o Zapadnom Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine razgovarao s britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom (Stuart Peach) i specijalnim nemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom (Sarrazin).

Lajčak je u Prištini 25. januara imao radnu večeru s kosovskim premijerom Aljbinom (Albin) Kurtijem i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem (Bislimi).

Prethodno je, 20. januara, s predstavnicima SAD, Francuske, Nemačke i Italije boravio i u Prištini i u Beogradu, radi razgovora s Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o planu EU za Kosovo.

Posle sastanka u Prištini Lajčak je rekao da je petorka od Kurtija očekivala „veće razumevanje mogućnosti koje nudi predlog EU za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova“, dok je u Beogradu kazao da je Vučić pokazao „odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR