Sastojci:
– 1 kašika maslaca
– 1 kašika maslinovog ulja
– 3 čena belog luka
– 1 glavica crnog luka
– 3 struka seckanog praziluka
– 1 l pileće supe
– 2 veća batata
– 2 veća krompira
– 125 ml pavlake za kuvanje
– 250 ml mleka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 2 kašičice suvog tamjana
– so, biber
U veću šerpu staviti maslac i ulje, pa zagrejati da se maslac otopi.
Opran i isecen praziluk staviti u šerpu zajedno sa sitno iseckanim crnim lukom i propasiranim belim lukom i dinstati sve zajedno pet minuta.
Dodati pileću bistru supu posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin.
Staviti u supu batat, krompir i tamjan.
Pustiti da provri, pa kuvati 20 minuta bez poklopca.
Kad se krompir skuva, izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu, pa vratiti u šerpu.
Zagrejati i dodati pavlaku i mleko, mešajući žicom dok se ne zagreje, ali ne i da provri.
Ukrasiti po želji i poslužiti.
Prijatno!