Glas Javnosti

'UMETNOST' PAKOVANJA DROGE: Carinici ovih dana nalaze opojne supstance na najčudnijim mestima, NUTELA, KIKIRIKI PUTER, DOMINE!

Vesti
Autor: Glas Javnosti

U prethodnim danima ne graničnim prelazima Gradina i Batrovci otkriveno je u nekoliko navrata da putnici manje količine droge skrivaju na veoma čudnim mestima.

Prvi takav slučaj zabeležen je 25. jula na izlazu prelaza Gradina kada je otkriveno da holandski državljanin turske nacionalnosti, hašiš i marihuanu pokušava da prokrijumčari u puteru od kikirikija i nuteli.

Slučaj je otkriven kada su carinici tokom detaljnog pregleda golfa 6 holandskih registarskih oznaka odlučili da provere i sadržaj ručnog frižidera koji se nalazio u prtljažniku.

Otvorivši ga, carinici su ugledali nekoliko tegli čiji su sadržaj odlučili detaljno da pregledaju, jer je tokom leta već otkriveno nekoliko pokušaja skrivanja droge u nuteli. Ovoga puta, zabranjeni sadržaj našao se i u tegli kikiriki putera, gde je putnik sakrio 7 grama marihuane. Potom su proverene i tegle sa nutelom, u kojima su kremom bili preliveni zavežljaji hašiša teški ukupno 90 grama.

Sledećeg dana, 26. jula 2020. godine oko ponoći, na red za izlaznu kontrolu na prelazu Gradina pristigla su trojica putnika turske nacionalnosti koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj. Sumnjajući u njihove tvrdnje da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari, carinici su odlučili da to i provere.

Tada su u putnoj torbi 38-godišnjeg putnika uočili i kutiju sportskih suplemenata, ali kada su je otvorili u njoj su umesto suplemenata zatekli tablete roze boje sa oznakom domina za koje postoji osnovana sumnja da je reč o ekstaziju.

Odmah je izvršena provera korišćenjem priručnih testera za opojne droge čija je reakcija bila pozitivna na tu drogu. Ustanovljeno je da se radi o ukupno 33 tablete, ukupne težine 11,3 grama, koje su odmah predate policiji u dalju nadležnost.

Prilikom detaljne izlazne kontrole za koju je 28. jula 2020. godine na prelazu Gradina izdvojen „lend rover“ nemačke registracije, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana, pronađene su semenke marihuane.

Najpre je u džepu košulje 40-godišnjeg vozača pronađena metalna kutijica sa pomenutim semenkama, da bi potom, ličnim pretresom u njegovom donjem vešu otkrivena još jedna drvena kutijica sa epruvetom punom istih semenki.

Tog istog dana na prelazu Batrovci carinici su za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojili  BMW X4 nemačke registracije, kojim je putovalo troje grčkih državljana turskog porekla.

Prilikom ličnog pregleda u torbici koju je vozač nosio oko pojasa, pronađena je staklena tegla puna suvih cvetova marihuane, kao i jedan zavežljaj presovanog hašiša.

(Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR