Glas Javnosti

KONAČNO: Zemlja manastira Visoki Dečani upisana u katastar! Manastir priznat kao vlasnik imovine

Vesti
Autor: Glas javnosti

Eparhija raško-prizrenska oglasila se danas saopštenjem u kojem je navela da na osnovu katastarskog izvoda može da potvrdi da je odluka Ustavnog suda iz 2016. godine izvršena i da je i u Katastru manastir priznat kao vlasnik imovine koja je ranije bila sporna.

Eparhija Srpske pravoslavne crkve potvrđuje da je ovlašćeni predstavnik manastira Visoki Dečani danas u Centralnom katastru Kosova u Prištini dobio uredan katastarski izvod sa svom imovinom manastira Dečani, uključujući i 24 hektara koja su priznata manastiru odlukom tzv. ustavnog suda kosova 2016. godine.

U saopštenju se dalje navodi da je dugogodišnji pravni proces koji se vodio oko 24 hektara zemlje manastira Visoki Dečani konačno rešen.


"Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve potvrđuje da je ovlašćeni predstavnik manastira Visoki Dečani danas u Centralnom katastru Kosova u Prištini dobio uredan katastarski izvod sa svom imovinom manastira Dečani, uključujući i 24 hektara koja su priznata manastiru odlukom Ustavnog Suda Kosova 2016. godine.

Na osnovu katastarskog izvoda možemo da potvrdimo da je odluka Ustavnog suda iz 2016. godine izvršena i da je i u Katastru manastir priznat kao vlasnik imovine koja je ranije bila sporna. Ovim možemo da zaključimo da je dugogodišnji pravni proces koji se vodio oko 24 hektara zemlje manastira Visoki Dečani konačno rešen", piše u saopštenju.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR