Glas Javnosti

Ko je i čime se bavi Titova unuka Saša Broz

Vesti
Autor: Glas javnosti

Unuka bivšeg jugoslovenskog predsednika ne bavi se politikom, već umetnošću.

Saša Broz je ćerka Aleksandra Miše Broza, mlađeg od dvojice sinova Josipa Broza Tita.

On je rođen u Titovom braku s drugom suprugom Hertom Haas. Saša, čije je zvanično ime Aleksandra Broz, postala je istaknuta hrvatska pozorišna rediteljka.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)


U rodnom Zagrebu pohađala je baletsku školu između osnovne i srednje škole, a zatim završila studije na prestižnoj Moskovskoj akademiji koreografije.

Nakon postdiplomskih studija vraća se u Hrvatsku i upisuje studije režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umetnosti. Danas je renomirana pozorišna rediteljka koja je režirala predstave u zagrebačkim i inostranim pozorištima.

Njena ćerka Sara, koja je završila studije slikarstva, takođe ide umetničkim stazama, ali se bavi i scenografijom.

Saša danas ima 54 godine, a aktivna je i na društvenim mrežama gde povremeno podeli delić svog života, piše Metropolitan. Tako je nedavno oduševila prizorima iz Beča, grada koji je već u jednom od prethodnih objava opisala kao svoj drugi dom.

“Beč je grad mojih snova, rekao je Mocart. P. S. I ja”, napisala je i dobila brojne komplimente od svojih pratilaca, piše magazin. Jedan od pratilaca ju je u komentaru zamolio da otkrije tajnu kako izgleda sve mlađe i mlađe, dodajući da je uvek lepa. Saša je odgovorila da je to genetika i da ne radi ništa posebno.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR