Glas Javnosti

Kineska Nova godina se slavi i na Kalemegdanu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Pro­sla­va Ki­ne­ske No­ve go­di­ne u Sr­bi­ji po­či­nje da­nas i tra­ja­će do 26. ja­nu­a­ra u or­ga­ni­za­ci­ji Vla­de Re­pu­bli­ke Sr­bi­je, am­ba­sa­de Na­rod­ne Re­pu­bli­ke Ki­ne i In­sti­tu­ta za po­jas i put, u sa­rad­nji sa na­šim gra­dom, No­vim Sa­dom, Ni­šom, Bo­rom i Sme­de­re­vom.

Cen­tral­na pro­sla­va bi­će da­nas u 17 ča­so­va na ve­li­kom še­ta­li­štu na Ka­le­meg­da­nu uz spek­ta­ku­lar­ni va­tro­met, tra­di­ci­o­nal­ni ples „Igra la­va” kroz Knez Mi­ha­i­lo­vu i hu­ma­ni­tar­ni „Fe­sti­val uku­sa” na Tr­gu re­pu­bli­ke. Pro­sla­va je pla­ni­ra­na i su­tra od 12 do 18 ča­so­va, sa­op­šte­no je iz Vla­de Sr­bi­je.

Svi sa­dr­ža­ji i pri­pre­mlje­ni pro­gram osli­ka­će pri­ja­telj­stvo na­ro­da Ki­ne i Sr­bi­je u tra­di­ci­o­nal­nom obe­le­ža­va­nju Ki­ne­ske No­ve go­di­ne, ali po­red to­ga, svim po­se­ti­o­ci­ma bi­će pri­bli­že­na ide­ja i sve­o­bu­hvat­ni pri­stup ve­li­koj ini­ci­ja­ti­vi „Po­jas i put”, pred­sta­vlja­njem po­da­ta­ka i či­nje­ni­ca o re­a­li­za­ci­ji ini­ci­ja­ti­ve.

Vla­da Re­pu­bli­ke Sr­bi­je po­zi­va gra­đa­ne da do­đu na obe­le­ža­va­nje lu­nar­ne no­ve go­di­ne, za­ba­ve se, na­u­če ne­što no­vo i upo­zna­ju sa ki­ne­skom tra­di­ci­jom. Na pro­sto­ri­ma u ko­ji­ma će bi­ti odr­ža­ne zva­nič­ne pro­sla­ve bi­će po­sta­vlje­ni pa­vi­ljo­ni gde će umet­ni­ci ko­ji se ba­ve ruč­nim ra­do­vi­ma po­ka­za­ti svo­je ve­šti­ne i ume­će.

Ovaj hu­ma­ni­tar­ni ka­ra­van uku­sa i da­ro­va pri­ja­telj­stva, po­put ma­log tr­ga iz baj­ke, na ko­me će bi­ti hra­na i dru­gi pro­iz­vo­di, go­sti će za 200 di­na­ra do­bi­ti je­dan obrok i bez­al­ko­hol­no pi­će iz ne­ke od ku­hi­nja ze­ma­lja čla­ni­ca ini­ci­ja­ti­ve „Po­jas i put”, a za isti iz­nos i da se opro­ba­ju u hu­ma­ni­tar­nom kvi­zu zna­nja za ko­ji su pri­pre­mlje­ne i na­gra­de.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR