Glas Javnosti

KAPACITETI U GUČI POPUNJENI: Deset dana pred početak Sabora nema nijednog slobodnog mesta

Vesti
Autor: Glas javnosti

Smeštajni kapaciteti u Guči, deset dana pred 61. Dragačevski sabor trube, gotovo su popunjeni.

Iz Turističke organizacije Dragačevo kažu da je interesovanje za ovogodišnji Sabor premašilo sva očekivanja, a da pored gostiju iz zemalja regiona, veliki broj posetilaca dolazi iz Francuske i Portugala, kao i drugih zemalja Evropske unije.

 Iz Organizacije apeluju na sve zainteresovane da provere raspoloživost preostalih smeštajnih kapaciteta i da na vreme rezervišu svoj smeštaj.

„Hotel "Nordic" koji raspolaže sa oko 100 ležajeva je u potpunosti zauzet, a takva je situacija i sa restoranima koji nude prenoćište. U domaćoj radinosti zauzeto je oko 80 odsto kapaciteta, pa ovom prilikom apelujem na sve one koji dolaze na Sabor, da najpre rezervišu smeštaj. Njegova cena je oko 25 evra i i ona se nije menjala u odnosu na prethodni Dragačevski sabor“ – rekla je Aleksandra Mitrović, v.d. direktora Turističke organizacije Dragačevo. 

 61. Dragačevski sabor trube održava se od 05. do 07. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestar Ekrema Mamutovića, trubački orkestar Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića, Dejan Petrović Big Band, kao i krunisani kraljevi Guče i svojevrsni simboli dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković. Publika će imati priliku da čuje i Danicu Crnogorčević sa bendom, a poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala biće i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora nalaze se Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR