Glas Javnosti

Један пацијент у Новом Саду у критичном стању, двоје у тешком

Vesti
Autor: n1info.com

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине у Новом Саду тренутно се налази пет пацијената заражених коронавирусом, од којих је један у критичном стању, изјавио је у Новом Саду члан Кризног штаба за ванредне ситуације покрајинске Владе Зоран Гојковић.

Од пет пацијента три су на респиратору и у тешком општем стању, један је у критичном, док су два пацијента, која су прва примљена у Клинички центар Војводине, са значајним побољшањем стања, навео је.

Он је додао да је пацијент заражен вирусом корона који се налази у Општој болници у Панчеву у добром општем стању.

Гојковић је казао да је тренутно највеће жариште вируса у Кикинди када је реч о Војводини, али и целој Србији.

"Зато су у Кикинди уведене строже мере заштите и превенције. Пратимо ситуацију из минута у минут и, за сада, они који су у изолацији скоро две седмице не показују симптоме. То се односи и на лекаре који су били у контакту са пацијентом, који су здрави", нагласио је Гојковић, који је и покрајински секретар за здравство.

Према његовим речима, грађани са озбиљнијим симптомима требало би да се јаве на бројеве телефона како би добили савете од лекара и да не би доводили у даљу опасност изоловане пацијенте, те стварали гужве.

"Изабрани лекари ће, у великом броју, дати своје приватне бројеве телефона и тако ће лакше моћи доћи до њих. У Клинички центар Војводине пацијенти ће ићи само уколико показују озбиљније симптоме", напоменуо је Гојковић.

Он је поручио и да је веома битно да се телефонске линије не оптерећују позивима који нису у вези са здравственим стањем.

У Војводини је тренутно 12 регистрованих случајева коронавируса, док их је у целој Србији укупно 83.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR