Glas Javnosti

IZNENADNA PRIJATELJSKA POSETA: Radovan Karadžić posetio obolelog generala u Hagu

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, jutros je posetom iznenadio generala Ratka Mladića, nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske RS, u njegovoj pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

Kako se navodi, u kraćem razgovoru, Karadžić je, zabrinut za njegovo višemesečno pogoršavanje zdravlja, svom nekadašnjem saborcu pružio podršku u nastojanju da dobije pravo na adekvatno lečenje. Generalu Mladiću je, kako je nedavno potvrdio njegov sin Darko, poslednjih meseci zdravlje značajno narušeno, jer se prethodnim zdravstvenim tegobama koje su posledica moždanih udara, pridodala i anemija. Krvna slika mu je drastično pogoršana, toliko da je možda i životno ugrožen.

Zbog Mladićevog lošeg zdravstvenog stanja jutros je i Klub generala i admirala Srbije, posle sednice svog izvršnog odbora, uputio Apel Mehanizmu za krivične sudove u Hagu da ispoštuje jedno od osnovnih ljudskih prava - pravo na lečenje i da se general hitno premesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog dijagnostikovanja stanja i adekvatnog lečenja.

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR