Glas Javnosti

IZDAJA SRPSKIH NACIONALNIH INTERESA U SANU: Aleksandar Kostić, stalni član SANU radi za hrvatske, nemačke, britanske i američke obaveštajne službe

Vesti
Autor: Glas javnosti

Čitaoci su nedavno imali priliku da se upoznaju na koji je način redovni član Odeljenja društvenih nauka Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Aleksandar Kostić, inače jedan od najbližih saradnika predsednika SANU i potvrđenog eksponenta interesa zapadnih centara moći Vladimira Kostića, stavljen u funkciju ostvarenja interesa i ciljeva nemačkog i britanskog faktora, a protivno interesima i ciljevima SANU kao jedne od najvažnijih institucija za srpsku kulturu, umetnost i nauku.

Međutim, priča o, najblaže rečeno, spornim vezama Aleksandra Kostića sa stranim faktorom se tu ne završava. Naime, kao mlad i perspektivan polaznik postidplomskih studija na Univerzitetu Konektikat u SAD, početkom osamdesetih godina prošlog veka, privukao je pažnju američkih obaveštajnih službi, sa kojima je nastavio da održava redovne kontakte i po povratku u domovinu.

Pritom, Kostićeva veza sa američkim faktorom je poprimila nove, po interese naše zemlje neuporedivo opasnije razmere, nakon što je imenovan za predsednika Stručnog saveta Audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju SANU, osnovanog 2017. godine sa ciljem digitalizacije srpskog kulturnog nasleđa koje se nalazi ne samo u SANU, već i u drugim ustanovama kulture i institucijama, ali i u vlasništvu pojedinaca, uključujući i ono koje do sada nije identifikovano. Suvišno je obrazlagati kakvom i kolikom kulturnom, umetničkom i naučnom blagu od neprocenjivog značaja za srpski narod i državu Kostić ima pristup sa pozicije rukovodioca ove organizacione jedinice SANU, inače opremljene najsavremenijim tehničkim sredstvima za snimanje i digitalizaciju, te kakve posledice može imati njegovo stavljanje na uvid stranama koje su, kako pokazuje novije istorijsko iskustvo, u najmanju ruku neblagonaklone prema srpskim nacionalnim interesima.

Ipak, sve do sada navedeno o Kostiću sa aspekta izdaje nacionalnih interesa predstavlja gotovo beznačajnu stavku u poređenju sa činjenicom da preko njega i njegovog prezimenjaka, predsednika SANU, na Akademiju snažan upliv vrši, ni manje ni više, nego hrvatski faktor! Krajnji cilj tog paklenog plana, koji se sprovodi preko hrvatskih diplomatskih, obaveštajnih i medijskih krugova, a uz izdašnu pomoć A. i V. Kostića, je da uoči predstojećih izbora za novo rukovodstvo SANU budu diskreditovani i diskvalifikovani čvrsto patriotski opredeljeni akademici, kako bi odnarođena struja predvođena Kostićima i njihovim najbližim saradnicima nastavila da “vedri i oblači” u ovoj instituciji, pretvarajući je u puku ispostavu stranih, ali i sopstvenih lukrativnih interesa.

Ukoliko bi ikada odlučio da napiše svoju autobiografiju, Kostić bi, na tragu čuvenog trostrukog agenta Dušana-Duška Popova, koji je bio poznat kao agent “Tricikl”, mogao da je naslovi “Četvorocikl”, pošto mu, kako se može videti, nije strano da istovremeno radi u (redom) nemačkom, britanskom, američkom i hrvatskom interesu. 

Ostaje nada da će predstojeći izbori u SANU pokazati da ovaj “Četvorocikl” i njegovi saučesnici u operaciji podastiranja Akademije pod noge stranog faktora predstavljaju tek ružnu stranicu u njenoj istoriji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR