Glas Javnosti

E, SRBIJO! ISTORIJA SE NE PONAVLJA: Velikani su odlučivali o bezbednosti Srba, a danas... (FOTO)


Autor: Glas Javnosti

U prelomnim dešavanjima po srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji krucijelne odluke donose članovi Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije. Ko su danas ti ljudi, a koje su pre jednog veka bile ljudine pokazuju samo njihove diplome. O iskustvu u turbulentnim, vanrednim i na kraju ratnim iskustvima, suvišno je i pisati.

Današnji Savet za nacionalnu bezbednost predvodi predsednik države Aleksandar Vučić, pravnik po struci. Uz njega su premijerka Ana Brnabić, kao i ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, i prvi čovek BIA Bratislav Gašić.

  • Ana Brnabić je menadžerka sa master diplomom Univerziteta Hal iz Velike Britanije i specijalizovana je za rad sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, javnim sektorom… A iskustvo u vanrednim situacijama...
  • Nebojša Stefanović, menadžer-doktor sa Megatrenda, služio je vojsku 2003. u Novom Sadu. Vezista. I… To je to.
  • Menadžer po struci, Bratislav Bata Gašić, sada u fotelji direktora BIA, ima najduži vojnički staž. U vojsci je bio vozač, pa ćata. Jeste i bio ministar odbrane, ali…
  • A pravnik Aleksandar Vulin je 15 dana služio vojsku. Regrut je postao marta 2019. i to kao ministar vojske. "Mladi martovac" je, dok je zaduživao uniformu Vojske Srbije poručio da iz zdravstvenih problema nije služio vojsku, ali sada potpuno speman.

 

Detaljno posmatrajući biografije današnjih ljudi, koji iz vlasti odlučuju o teškim koracima kada je ugrožena bezbednost Srbije, postavlja se pitanje:

- Da li ova sadašnja postava može da parira slavnim i poštovanim vojnicima koji su sa istog položaja, pre jednog veka, proslavili našu otadžbinu?

Da nabrojimo samo koje su škole završili članovi Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije 1914-1918. Jer, kada bi naveli bitke koje su izvojevali za opstanak i slavu herojske zemlje trebao bi nam novinski serijal. Znači ukratko, samo škole:

  1. Kralj Petar I Karađorđević završio je Vojnu Akademiju u Parizu, usavšavanje po celoj Evropi;
  2. Kralj Aleksandar Karađorđević - Vojna Akademija u Moskvi i Beogradu;
  3. Vojvoda Radomir Putnik - Vojna Akademija u Beogradu;
  4. Vojvoda Stepa Stepanović - Vojna Akademija u Beogradu;
  5. Vojvoda Živojin Mišić - Vojna Akademija u Beogradu.

Da podvučemo, ovo je bez ratnog iskustva!

E, Srbijo!

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR