Glas Javnosti

Isidora Bjelica ispraćena na večni počinak! Suze, jecaji i beli šešir na krstu (FOTO+VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Poznata spisateljica Isidora Bjelica koja je 5. avgusta izgubila dugogodišnju bitku sa rakom, a danas je u prisustvu porodice i brojunih prijatelja ispraćena na večni počinak.

Na Novom groblju, na ispraćaju za kremaciju, okupili su se njena porodica - deca Lav i Vila, suprug Nebojša Pajkić, njeni roditelji, brojni prijatelji, rodbina, poštovaoci...

Njena urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana. Komemoracija je održana u Maloj sali Centra Sava, gde su joj njena porodica i prijatelji rekli poslednje zbogom. Ispraćaj za kremaciju zakazan je za danas u 16.15 časova. 

Isidora Bjelica preminula je u sredu u Beogradu u 52. godini, nakon duge i teške borbe s bolešću. Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom.

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade “Dragiša Kašiković” za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

Za porodicom, brojni prijatelji zajedno sa Dajanom Paunović, Milomirom Marićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, pristigli su na Novo groblje da upute poslednje zbogom spisateljici. Takođe, od poznatih lica, došle su Ceca Ražnatović, kao i Zorana Pavić. 

- Čuvam tvoju poruku..."pingvi, kada odem... organizuj neku žurku u belom..znaš me, nisam ti ja za tu neku tugu i prenemaganje"......održaću obećanje, biće žurka u belom kada tvoja izmrcvarena duša bude "na sigurnom"... a ti nam namigni ispod nekog ludog šešira da je sve u redu i da više ništa ne boli... Neponovljiva moja pingvi... Anđeli ti sve rane zalečili... "stoji u objavi Zorane Pavić od pre nekoliko dana.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR