Glas Javnosti

SUMNJIVO! ZAŠTO POLICIJA TOLIKO PROVERAVA MAJKU NESTALE DANKE? Drugi deo potrage ozbiljniji, utvrđuju se važni detalji

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tri dana prošla su od kako je Danka Ilić (2) nestala u Banjskom polju kod Bora.

Miloš i Ivana Ilić, otac i majka Danke proveli su juče skoro celi dan i noć u policijskoj stanici na informativnom razgovoru.

Pošto nestala devojčica Danka Ilić nije nađena opsežnom pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, što je uobičajena policijska praksa, prebačen na porodične kontakte oca i majke Danke Ilić.

Posebno važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila sa decom u kobnim momentima i praktično je poslednja videla svoju ćerku pre nestanka.

"Prvi deo potrage je ukazao na to da nije bilo ad hok nestanka devojčice. Drugi deo potrage se sada fokusira i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka šta bi mogao da bude motiv nestanka", kaže Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Detaljne provere članova uže porodice

Zato policija sada detaljno proverava sve okolnosti majčine prijave nestanka kobnog dana, sve što se dešavalo između vremena nestanka Danke Ilić i dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.


(Foto: Privatna arhiva)

Ovde treba napomenuti da činjenica da policija proverava majčin iskaz, da je njen mobilni telefon poslat na analizu i da je s mužem već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji, ne znači da je bilo ko od njih ili uže porodice osumnjičen ili okrivljen za bilo šta. Detaljne provere članova uže porodice su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljeg toka istrage.

"Sve mora još jednom da se proveri da zaista ne postoje nikakvi tragovi da je devojčica tu negde nestala i da se eventualno nalazi na tom prostoru. Sva pitanja su otvorena, sve mogućnosti su u fokusu, mora da se korak po korak, da se svaki detalj istraži. Ništa ne sme da se ostavi po strani ili da se olako prihvati", kaže Timotijević.

Detalji iz života porodice Danke Ilić

Ivana Ilić (25), majka Danke Ilić, od 17. godine je u vezi sa svojim sada već mužem Milošem Ilićem (30). Imaju starijeg sinčića i mlađu ćerkicu Danku koja će u maju napuniti 2 godine. Ivana je trudna, zbog čega u istrazi nestanka nije mogla da bude ispitana na poligrafu.


(Foto: Privatna arhiva)

Majka Danke Ilić je rođena i odrasla u Brestovcu, prigradskom naselju na pola puta između Banjskog polja i Bora. U Brestovcu je pohađala osnovnu školu, a srednju mašinsko-elektrotehničku školu završila je u Boru. Ivana Ilić je godinama živela na relaciji Banjsko polje - Brestovac.

Tokom detinjstva, od proleća do jeseni je vreme provodila u Banjskom polju, upravo u kući pored koje je u utorak nestala njena ćerka Danka. Zime je provodila u porodičnoj kući u Brestovcu.

Mladost obeležena tragedijom, idiličan bračni život u Boru

Pred polazak u srednju školu Ivani Ilić je umrla majka, pa je odrasla u kući sa dedom, ocem i bratom. Nakon što je rodila devojčicu, Ivana nije često dolazila u Banjsko polje - odnosno komšije tvrde da je nisu često viđali. Pre oko godinu i po Ivana i Miloš Ilić su se preselili u Bor. Na isti dan su organizovali svadbu i krštenje svog sina, starijeg deteta. Žive u trosobnom stanu Miloševih roditelja.


(Foto: Privatna arhiva)

Komšije iz Bora pričaju da Ivana i Miloš često šetaju sa decom - dečaka za ruku, devojčicu u kolicima. Od skora su šetali i s ćerkom Dankom kada je prohodala. Opisuju ih kao posvećene roditelje, što potvrđuju i profili Ivane i Miloša na društvenim mrežama. Deca su uvek lepo obučena, nikad zapuštena.

"Zaista ništa nismo primetili čudno Nisu nikad ni vikali na decu, ama baš ništa", kažu komšije bračnog para Ilić iz Bora. Ivana se nedavno zaposlila na pumpi u Boru, a Miloš je od ranije radio u provajderu kablovske tekevizije.

"Doselili su se i u zgradu pre oko godinu dana. Do tada su u zgradi živeli Miloševi roditelji. Žive u trosobnom stanu. Miloševi roditelji su se odselili jer su Miloš i Ivana dobili dvoje dece, a roditelji imaju drugi stan. Potpuno normalna i skladna porodica. Lepo su živeli", kažu komšije iz Bora.

Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"


Glas javnosti/M02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR