Glas Javnosti

SKANDAL NA SUĐENJU RODITELJIMA DEČAKA UBICE: Advokat oca ubice prekidao i vređao glavnog tužioca u sudnici DOBIO OPOMENU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i čuvara, a ranio šestoro, danas je, obeležio i skandal zbog kog je sudsko veće Višeg suda u Beogradu donelo rešenje kojim se advokat koji zastupa oca i majku, Borivoje Borović opominje zbog ponašanja.

Suđenje je danas nastavljeno ispitivanjem oca dečaka ubice, koji je odgovarao na pitanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ispitivao ga je glavni javni tužilac Nenad Stefanović, koji je za optuženog oca imao preko 200 pitanja. Međutim, advokat Borović je više puta prekidao tužioca, upadao mu u reč i vređao ga, zbog čega je predsednik sudskog veća doneo rešenje kojim se opominje zbog nedoličnog ponašanja u sudnici - otkriva izvor Kurira i objašnjava da posle opomene, ukoliko Borović nastavi sa takvim ponašanjem, može da bude i novčano kažnjen.

Otac dečaka ubice je juče tokom iznošenja svoje odbrane negirao da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, tvrdeći da je pištolje i municiju u stanu čuvao kako zakon nalaže. On međutim, kako je izvor Kurira otkrio, nije mogao da objasni kako je onda njegovo dete, upravo iz tih pištolja ubilo 10 ljudi, od kojih je devetoro dece.


Na današnje pitanje tužilaštva, ko je odgovoran za masakr, kako je izvor kurira otkrio, on je ćutao.

- Cutao je na pitanje ko je odgovoran za smrt 10 osoba i ranjavanje šestoro, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je "ne znam". Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločiN.

Printscreeen Youtube
foto:printscreen/youtube

Inače, i otac dečaka je juče planuo tokom ispitivanja u sudnici od strane glavnog javnog tužioca Stefanovića. 

- Rekao je da je sve obezbedio po propisima, i da je oružje i municiju čuvao u stanu po zakonu. Međutim, tužilac Stefanović ga je pitao kako onda objašnjava da je njegov sin, iz njegovih pištolja počinio tako strašan zločin i podsetio ga da je ubijeno desetoro ljudi, od čega devetoro dece. Na to pitanje, iz faze smirenosti, optuženi otac dečaka ubice prešao je u fazu agresije i posle svega 10 minuta ispitivanja od strane glavnog tužioca pokazao je svoje pravo lice. Obratio se sudu i to rečima: "Molim da mi se tužilac obraća s poštovanjem, ja sam cenjeni doktor" 

Suđenje je za danas završeno, a na sledećem koje je zakazano za 1. april, pitanja ocu dečaka ubice trebalo bi da postavljaju roditelji dece koju je njegov sin hladnokrvno ubio.

Otac je na početku izlaganja rekao da ne želi da odgovara na pitanja njihovih zastupnika.

Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR