Glas Javnosti

GODINU DANA OD ZABRANE SRPSKE ROBE NA KOSOVU I METOHIJI! Građani Mitrovice: Jedemo nekvalitetnu hranu (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Građani Severne Mitrovice, godinu dana od kako je takozvana "vlada kosova" zabranila uvoz proizvoda koji potiču iz Srbije, kažu da se često osećaju ograničeno kada je izbor namirnica u pitanju, a one koje su im dostupne na tržištu, ocenjuju kao nekvalitetne.

"Fali nam srpska roba zato što konzumiramo ovu nekvalitetnu kosovsku hranu, i neku stranu hranu, koja jeste možda jeftinija, ali je mnogo goreg kvaliteta od onog na koji smo inače navikli. Promenilo se dosta toga, najviše kvalitet hrane“, kaže David Marković.

Njegova sugrađanka požalila se da je na tržištu najčešće dostupna samo jedna vrsta mesa.


„Za mene je to glupost, to što gledaju šta odakle stiže. Nek dozvole ljudima da se snabdevaju odakle njima odgovara, što je, valjda, u svakoj državi moguće. Teško je doći do mesnih prerađevina i mesa. Faktički te ograničavaju da koristiš isključivo jednu vrstu mesa, što nikada nije bilo, niti sam čula da postoji. Po inostranstvu imaš mogućnost da dođeš do mesa bilo koje vrste“, priča ona.

Mlađi Mitrovčanin smatra da sve ide nagore.


"Nedostaje nam sve, imamo samo albansku robu i to je sve. Nemamo ništa, šta da imamo? Samo kukanje i takve stvari", kaže ogorčeno. 

Tzv. vlada kosova zabranila je uvoz srpskih proizvoda 14. juna 2023. godine. Odluka je usledila nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca od strane srpskih snaga.

Policajci su ubrzo pušteni iz pritvora da se brane sa slobode, ali je mera zabrane za proizvode iz Srbije ostala na snazi. Ova mera uticala je i na trgovce i na građane. Zalihe koje su se nalazile u magacinima ispraznile su se već prvih meseci. 


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR