Glas Javnosti

Glumac Milan Vasić o situaciji na KiM: "NAJVIŠE ME BOLI SKIDANJE ZASTAVE"

Vesti
Autor: Glas javnosti

Popularni glumac poznat je kao veliki patriota, a veoma su ga pogodila dešavanja na Kosovu i Metohiji u proteklih par dana.

Milan je ispričao kako je podneo čitavu situaciju kada su pripadnici policije i specijalnih jedinica upali u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, na kojima su postavili zastave tzv. Kosova.

Milan je istakao da sve ostale vesti nije pratio odkada su počela nemila dešavanja na Kosovu i Metohiji.



- Ovo nije prvi put da se dešava. Ja sam odmah posle Božića, kada su pucali na našu decu otišao dole i bio u prvom redu. Takođe, bio sam i na barikadama par puta. To je nešto što se stalno dešava, ali ono što me je najviše zabolelo je skidanje zastave u Zubinom potoku, to je baš poražavajuće. Svaka čast ljudima u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom potoku, jer zaista treba da budeš mnogo jak da bi se suprotstavio vojsci i policiji koja je došla tu da zauzme zgrade. Jedino hvala tom Albancu koji nije bacio našu zastavu, već je savio i ostavio je sa strane – rekao je Milan, gostujući u jednoj emisiji.

 

Milan Vasić kaže, da su ga često prozivali što se za Kosovo i Metohiju zalaže iz Beograda, jer ne živi na Kosovu.

- Zli jezici ne mogu da me poremete. Bilo je raznih komentara, da je lako iz Beograda predstavljati Kosovo i Metohiju, ali to me više zaista ne pogađa. Ja sam čovek iz kulture i želim da se na taj način izrazim tako, da omladini u Srbiji, pokažem lepote Kosova i Metohije, da ih približim porodici. Ja i sa mojom porodicom, mogu da vas približim, jer smo svi jako vezani. Mislim da smo dobar primer jedne zdrave porodice.

Popularni glumac, često odlazi na Kosovo i Metohiju, gde mu i dan danas žive roditelji, ali ne krije da voli da obiđe decu i naše porodice koje žive dole i često je pun utisaka.


- Najveći utisak je kada odem u selo koje ima 35 kuća, od toga ima 20-oro dece. To je toliko ljubavi, smeha, sreće, da ti prosto ne veruješ da si ti u selu, koje je na nekom proplanku, gde kada padne sneg, više ne možeš da siđeš u grad. LJudi dole vam se neće žaliti. Pozvaće vas na pivo, meze, istinski će vam se obradovati i ugostiti vas. Ja nikada sa patetikom ne pričam o Kosovu i Metohiji, a često sam dole. Uglavnom patetišu osobe koje Kosovo i Metohiju ne posećuju, već sede ovde i kukaju – zaključio je Milan Vasić

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR