Glas Javnosti

GAŠIĆIMA JE SVE DOZVOLJENO: Kako je brat ministra policije došao do LUKS NEKRETNINE usred Knez Mihailove po upola nižoj ceni!

Vesti
Autor: Glas javnosti

U vreme kada kvadrat poslovnog prostora u strogom centru Beograda košta i do čak 5.000 evra, firma Bobana Gašića, brata ministra policije Bratislava Gašića, kupuje ga po ceni od oko 2.000 evra po kvadratnom metru.

Iako se radi o nekretnini koja je kupovana na aukciji, Gašić je 126 kvadrata u Knez Mihailovoj ulici platio po početnoj ceni. 

Reč je o prostoru koji je pripadao preduzeću PPT Promet u stečaju.

Firma “BG Produkt 1996”, koja je u vlasništvu Bobana Gašića, novi je vlasnik poslovnog prostora u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Kako je zvanično saopšteno, Gašićeva firma će 125,9 m2 platiti ukupno 29.637.826,06 dinara ili oko 252.000 evra, odnosno 2.007 evra po kvadratu.

To je inače i početna cena po kojoj je oglašena ta nekretnina u strogom centru Beograda, što bi trebalo da znači da se na javno nadmetanje za atraktivnu nekretninu u prestonici niko osim Gašićeve firme nije prijavio.


Taj poslovni prostor u Knez Mihajlovoj bio je u vlasništvu firme Prva Petoletka – Promet iz Trstenika koja je u stečaju.

Nedeljko Malinović iz firme Legat kratko je rekao da se cena kvadrata u Knez Mihailovoj ulici kreće između 4.000 i 5.000 evra.

Iz svega se može zaključiti da je Gašić i više nego povoljno pazario, ali to mu nije prvi put.

Kupio 19 objekata, platoe, portirnice… u Nišu

Naime, na isti način njegova firma je u septembru prošle godine došla i do imovine niškog “Građevinara”, koji je takođe u stečaju. Kako je pisao “Danas”, čak 19 zgrada, saobraćajne površine i plato kupila je na licitaciji po ceni od 49.532.595 dinara ili za oko 421.000 evra.



Tačnije, za taj iznos u vlasništvo firme Bobana Gašića prešla je imovina Mašinsko-transportnog pogona “Građevinara”, koju čine pet poslovnih zgrada, jedna pomoćna zgrada i 13 “ostalih zgrada”, kao i saobraćajne površine, platoi, portirnica i infrastruktura.

Građevinar je nekada bio brend Niša u oblasti građevinarstva, koji je gradio stambene i druge objekte po bivšoj Jugoslaviji, ruskom i zapadnom tršištu.

Stečaj nad njim otvoren je 2013. godine, a od tada do danas bilo je više licitacija, na kojima je rasprodavano ono što je od te značajne firme ostalo.

Ko je Boban Gašić

Mlađi brat Bratislava Gašića poznat je kao neko ko se oduvek bavio privatnim biznisom. U Agenciji za privredne registre navodi se da je jedini vlasnik kruševačkog “BG Produkta“, firme čija je osnovna delatnost prozvodnja kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda.

Ipak, ni on nije odoleo da se preko politike domogne funkcije. Tako se u decembru 2017. našao u centru pažnje javnosti kada je postavljen za predsednika Nadzornog odbora Kliničkog centra u Nišu, bez iskustva u zdravstvu.


Bratislav Gašić tada je potvrdio da je reč o njegovom bratu, ali i naveo da ne zna ništa o njegovom imenovanju.

“Ja tu informaciju nemam. Najiskrenije, to morate da pitate Lončara. On (Boban Gašić) i Lončar se druže, prijatelji su, ali ja nemam tu informaciju”, rekao je Bratislav Gašić, koji je tada naveo i da ne zna šta je Boban po struci – da li je završio višu ekonomsku školu ili fakultet.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 20.05.2023 08:27:06 h
     0 
Godinama nas pljackaju slovenci , hrvati bosanci, izbeglice, pa eto i jedan srbijanac nesto kupio po povlascenoj ceni. To je retkost al eto desava se.