Glas Javnosti

EVROPSKA ŠTAMPA: Bregzit, Supersmešno, poternica za Prljavih 12...

Vesti
Autor: Glas javnosti

Od Superlige Evrope najverovatnije neće biti ništa. Engleski klubovi su istupili iz novoformiranog takmičenja,a istim putem krenule su i ostale ekipe.

Evropska štampa zadovoljna je epilogom. 

Ugledni Ekip pomalo neočekivano na kiopske izlazi sa izveštajem utakmice Kupa Francuske u kome je četvrtoligaš Rumili Albani savladao drugoligaša Tuluz sa 2:0. Ipak, jasna je aluzija na Superligu. „Ovo je fudbal“, piše Ekip. 

Portugalska A Bola raspisala je "poternicu" za „Prljavih 12“.  Rekord se pridružio na naslovom: „Supersramota“.


Španska Marka provocira naslovom - „Supersmešno”, zanimljivo je da je španski list koji je tradiocionalno naklonjen Realu za razliku od ostalih evropskih medija od prvog dana bio neutralan. Katalonski Mundo Deportivo povezuje politiku sa odlukom šest engleskih klubova da istupe - „Bregzit!“.

Holandski AD je izabrao da sve kaže pod naslovom: “Haos“.

Gazeta govori o „Superkiksu“ Florentina Pereza i Andree Anjelija, najglasnijih zagovornika Superlige. Korijere delo Sport, kao i rimska Republika, izlaze sa velikim Anjelijem intervjuima, urađenim u vreme dok je Superliga još bila živa.


Ostrvski Tajms navodi: „Superliga skhrkana nakon što su klubovi poklekli pred besom navijača“. Gardijan dodaje da navijači slave, a da je projekat Superlige na ivici kolapsa. List „i“ je slikovit i jasan sa naslovom: „Autogol“. Engleski tabloidi u prvi plan ističu snagu tribine, Metro tako u naslovu podseća kako je fudbal „Igra za narod“, dok Dejli Ekspres navodi: “Pobeda za moć navijača“.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR