Glas Javnosti

Poznata kragujevačka štamparija otišla u stečaj: Skoro svi radnici dobili otkaz

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Skoro svi radnici "Grafostila" su dobili otkaz u februaru nakon što je otvoren stečaj nad ovom kragujevačkom štamparijom koja je radila za domaće i strano tržište.

Prema rečima radnika sa kojima je razgovarala novinarka agencije Beta, od oko 200 zaposlenih u prošloj godini, sada je ostalo njih oko 20, kojima je ponudjeno da ostanu da rade po ugovoru o delu.

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak nad preduzećem „Grafostil“ DOO iz Kragujevca 11. januara zbog trajne nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti, budući da su svi računi firme bili u neprekidnoj blokadi za više od 111,7 miliona dinara.


Stečaj je otvoren na predlog preduzeća iz Beograda „Grafikum“ DOO koje je od „Grafostila“ potraživalo više od 62 miliona dinara.

Bivši radnici „Grafostila“ su naveli da su problemi u firmi počeli u julu prošle godine blokadom računa firme, kada su neki radnici sami napustili preduzeće i tražili zaposlenje u drugim kompanijama.

Prema javno dostupnim podacima, 60 odsto vlasništva „Grafostila“ ima AGEZ-Grupa a 40 procenata Saša Nenadović, koji je i suvlasnik u kompaniji „Solaris Energy“ i direktor  „Pionir Energy“, koja je 50 odsto u vlasništvu AGEZ-a.


Prvo poverilačko ročište u stečajnom postupku nad Grafostilom biće održano u Privrednom sudu u Kragujevcu u utorak, 20. februara, kada će biti održana i Skupština poverilaca.

Ročište za ispitivanje potraživanja biće održano 20. juna.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR