Glas Javnosti

Država izdvojila 3,8 mil EUR za naredni ciklus "Uzmi račun i pobedi"

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 mil EUR) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni fond narednog izdanja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Ovo je za oko 300.000 EUR više nego u prošlogodišnjem izdanju popularne nagradne igre.

Kako se vidi iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku, ovaj novac je prema inicijalnom budžetu za 2024. godinu bio namenjen Ministarstvu finansija za "eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata".
Vlada Srbije i ove godine organizuje nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" u cilju, kako se navodi u poslednjem saopštenju, "jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji".

Nagradni fond dva prošlogodišnja kruga činilo je 20 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 3,5 mil EUR. Održano je deset javnih izvlačenja, a prilikom svakog su dodeljena po dva stana. Stanovi su tada dodeljivani u novobeogradskom Bloku 63 i u Zemunskim kapijama.
Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije na prostoru bivše kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu gradila je Građevinska direkcija Srbije. Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.
Na Novom Beogradu stanovi u okviru "Uzmi račun i pobedi" su se dodeljivali u kompleksu "Petica" koji se nalazi na uglu Nehurove i Jurija Gagarina, gde je investitor takođe Građevinska direkcija Srbije.
Od januara do oktobra 2023. godine građani su otvorili više od milion korisničkih naloga u okviru aplikacije "Uzmi račun i pobedi", saopštila je lane Vlada Srbije.


Glas javnosti/ N09S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR