Glas Javnosti

Učenici i nastavnici sa Kosova poručuju da će srpska škola ostati na KiM-u

Društvo
Autor: Glas javnosti

Proslava Svetog Save biće nastavljena prigodnim programima u svakoj od škola ponaosob a tradicicionalni Svetosavski bal neće biti održan zbog zločina u Ribnikaru

Centralna proslava Školske slave Svetog Save u centralnom delu Kosova održana je u crkvi Svete Nedelje u Lapljem selu kod Prištine.

U prisustvu učenika,nastavnika i roditelja,Svetu liturgiju sužioje paroh Bojan Krstić koji je poslije sečenja slavskih kolača OŠ“Miladin Mitić“, Gimnazije, Srednjih Ekonomsko trgovinske, Medicinske i Mašinsko -tehničke škole podsetio da je Sveti Sava prvi arhiepiskop Srpske pravoslavne crkve i utemeljivač pismenosti Srba.

Direktor OŠ“Miladin Mitić“ Ljubiša Karadžić je rekao da se današnja proslava Svetog Save održava u uverenju i nadi da će biti srpska škola na Kosovu i Metohiji trajati i opstati uprkos nastojanjima Prištine da ugasi sve srpske institucije.


Školska slava je prilika da još jednom pokažemo da smo dosledni i odlučni da opstanemo u svojim sredinama školujući decu u skladu sa programima koje propisuje naša matična država“,rekao je Karadžić.
Proslava Svetog Save biće nastavljena prigodnim programima u svakoj od škola ponaosob a tradicicionalni Svetosavski bal neće biti održan tbog zločina u Ribnikaru.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR