Glas Javnosti

TRAŽE VEĆE CENE! Taksisti najavili petodnevne blokade centra grada u saobraćajnom špicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradski taksi vozači najavljuju nove proteste i nove blokade nezadovoljni cenama usluge.

Taksi preduzetnici već su prijavili skupove policijskoj upravi za period od 21. do 25 februara, u vreme poslepodnevnog špica od 12 do 16 časova.

Protesti koji su organizovani pre dve i po godine pravila je druga organizacija i imali su potpuno drugačije zahteve. Ovaj protest organizuju isključivo taksi prevoznici bez organizacije koja stoji iza njih - kaže za "Blic" Slobodan Banović, jedan od organizatora protestnog skupa.



Naše cene još uvek određuje Grad. Ne želimo da se ponovo dovedemo u situaciju u kakvoj smo trenutno, a to je da su nam cene nepromenjene već 10 godina - pojasnio je  Banović.

Ono što se ne razlikuje mnogo od ranijih protesta jesu blokade jednih od najvažnijih gradskih saobraćajnica upravo u vreme kada se u Beogradu očekuju najveće gužve i to u periodu od 12 do 16 časova.



Planirano je obustavljanje saobraćaja u Dečanskoj ulici od terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, na Trgu Nikole Pašića od Dečanske do Bulevara Kralja Aleksandra i od Terazija do Dragoslava Jovanovića, u Kneza Miloša od Trga Nikole Pašića do Kralja Milana, u Kralja Milana od Kneza Miloša do Dragoslava Jovanovića i na Terazijama od Trga Nikole Pašića do Dragoslava Jovanovića. U oba smera.

Kako bismo vam dočarali koliko bi poskupele taksi usluge, uzećemo varijantu vožnje od Trga republike do Banovog brda, u dužini od nekih sedam kilometara. Ona sada u dnevnoj tarifi, radnim danima, košta 625 dinara, a po novom cenovniku bi ceh iznosio 810 dinara. Ukoliko biste se vozili u drugoj, noćnoj ili prazničnoj tarifi, sada bi vas ova vožnja koštala 765 dinara, a po novom cenovniku 1.050 dinara.

VILENJAK NEĐO DRAŽIĆ SE ODAO: Ovako sam odveo Zvezdu u Bari (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR