Glas Javnosti

NIKADA, NEMA TIH PARA! Sve više sportista uz svoj narod protiv Rio Tinta! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Niz se nastavlja. Sve više sportista diže glas protiv dolaska kompanije Rio Tinto u Srbiju. Sada su se oglasili Ivana Španović i Vladimir Grbić.

Građani su u subotu izašli na ulice u gradovima širom Srbije, a bio je ovo najmasovniji protest protiv zakonima o referendumu i eksproprijaciji zemšljišta kao podloga za dolazak Rio Tinta i iskopavanja Jadarita.

Brojni sportisti su javno podržali ekološke proteste protiv dolaska kompanije Rio Tinto u Srbiju, a među njima se našla i Ivana Španović.

Ivana Španović je na svom Instagram profilu podelila sliku iz Nog Sada na kojoj se vidi kako jedna osoba drži transparent sa stihobima Đorđa Balaševića.

„Ne lomite mi bagrenje“, je naziv kultne pesme popularnog novosadskog muzičara koje su se odlično uklopile u borbu protiv Rio Tinta.

Španovićka 

Portuka je oduševila i Ivanu Španović koja je na to dodala i hešteg #svihnassetiče, i jasno stavila do znaja da je ovo stvar svih građana Srbije.

Istovremeno, i proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Grbić oglasio se na drušvenm mrežama, i u skladu sa temom objavio je fotografiju sa prpotesta u Beogradu uz reči:

- Naša dužnost u ime naših predaka je da našu zemlju, prirodu i tradiciju sačuvamo za našu decu i nasleđe. To je sveta dužnost i misija. Neke stvari nisu na prodaju. Nikad ni za koje pare.

Od sportista su se oglasili i Novak Đoković, Sonja Petrović, Milica Mandić, Aleksandar Atanasijević, Mirko Ivanić.

Novi protest je zakazan za sledeću subotu.


 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR