Glas Javnosti

MOMČILO VIDOJEVIĆ: DIKTATURA NAD PRAVOM I PRAVDOM 

Društvo
Autor: Glas javnosti

Burne reakcije na današnji poziv Zdravka Rajevića u Upravu beogradske policije

Današnji poziv Zdravku Rajeviću, predsednika Odbora za borbu protiv kriminala I korupcije Novog policijskog sindikalnog saveza (NPSS) nakon iskrenih i hrabrih izjava u emisiji na kanalu Fajter, u sedište Uprave beogradske policije izazvao je burne reakcije u javnosti.

Glas Javnosti

Nakon obavljenog razgovora u Upravi beogradske policije Zdravko Rajević je za Glas javnosti naglasio da je i danas na razgovoru u Upravi ponovio da ono što on i kolege iz NPSS iznose u javnosti je stav njihovog sindikata i da to  očigledno nema veze sa stavom Ministarstva unutrašnjih poslova, koji imaju svoje službe za takve stvari.
Na njegovu izjavu za Glas javnosti nadovezao se i Milan Dumanović, predsednik Odbora za zaštitu uzbunjivača u NPSS:
- Ovo danas smatramo pritiskom na sindikat, ali nastavićemo još jače da se borimo za prava svojih kolega i vladavinu prava u Srbiji, - izjavio je Milan Dumanović za Glas javnosti. 

Glas javnosti

Takođe, iako je u inostranstvu zbog poznatih razloga o kojima smo pričali u emisijama na Fajteru, za Glas javnosti ekskluzivnu izjavu na današnja događaja dao je i Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijskog sindikalnog saveza:
- Kao ovlašćeni predstavnik i predsednik oštro osuđujem današnje pozivanje i uzimanje izjave Zdravku Rajeviću od pripadnika MUP-a za grad Beograd, što su inače učinili telefonom i bez obrazloženja, zbog istupanja u javnosti, mada on to jasno ima pravo prema našem statutu i ovlašćenju koje ima od našeg sindikata, - naglasio je u početku izjave Momčilo Vidojević i nastavio: 
- Ovo što su uradili danas smatram kršenjem prava na sindikalni rad koji se jamči Ustavom i zakonima Republike Srbije, ali i poveljama Ujedinjenih nacija i EU, za koje smo se obavezali da ćemo poštovati. Koliko se zna i u Severnoj Koreji, Siriji, Iraku i Iranu se bar obaziru na elementarna ljudska prava, a šta mi radimo u srcu Evrope, mi sprovodimo diktaturu nad pravom i pravdom. Mi, naravno,  nastavljamo sa svojim radom i podneli smo nove krivične prijave protiv nekih tužilaca ali i policijskih funkcionera koji su se drastično ogrešili o zakone.

Hvala vama sa slobodnih  portala i građanima koji nas podržavaju, jer to što je Zdravko Rajević, i kao policijski službenik, slobodno pričao je o naša obaveza prema građanima Srbije, - izjavio je ekskuzivno za Glas javnosti Momčilo Vidojević predsednik Novog policijskog sindikalnog saveza. 
Glas javnosti će i dalje pratiti sve vezano za ova događanja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR