Glas Javnosti

DRAMA! POLJOPRIVREDNICI KOD KRALJEVA BLOKIRALI IBARSKU MAGISTRALU: Poslali su ljude da nas ubede da se vratimo kući (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poljoprivrednici iz okoline Čačka i Kraljeva koji su blokirali Ibarsku magistralu kod Kraljeva, i skoro 24 sata su na raskrsnici, kažu da je vlast pokušala da "minira" blokadu, tako što su poslali ljude iz nekih drugih poljoprivrednih udruženja da ih ubede da odustanu, i da će im predsednik Srbije pomoći.

Nikome ovde nije jasno zašto ti ljudi to rade. Poznajemo se. Ne možemo natrag. Dok se policija ne skloni sa ove raskrsnice, ne idemo. Makar ostali do kraja godine“, kažu ljuti i razočarani paori.

Inače, niko iz policije u Kraljevu nije saopštio koji je razlog zbog kojeg su ovi poljoprivrednici koji su sa oko pedesetak traktora krenulu u protestnu vožnju, zasutavljeni ispred Kraljeva. Inače, u toku prethodne noći, priključilo im se još kolega sa svojim traktorima.



Aleksandar Milojević stočar iz Popovića kod Kraljeva, kaže za Nova.rs da iako ima puno posla na farmi, odlučio je da se ne pomera sa blokade.


„Mi se borimo za elementarne uslove koje država treba da nam ispuni, kako bi srpski seljak opstao. Zbog niske otkupne cene mleka, mi ćemo morati da zatvorimo farme i rasprodamo stoku. Pojedinima su mlekare, verovatno pod prinudom, obustavile otkup mleka. Sada su prinuđeni da ga prosipaju“, kaže Milojević.



Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja od Vlade Srbije tražilo pomoć za ovu godinu. Ali, svi njihovi zahtevi su odbijeni.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR