Glas Javnosti

Baka koja je osvojila srca mnogih: Ko vas čeka raširenih ruku? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Raširenih ruku, u dvorištu ispred svoje stare kuće baka Mirjana (98) je dočekala svoje goste i ničim izazvano rasplakala celu Srbiju, ali i svet.

Emotivan video 98-godišnje baka Mirjane koja sa osmehom na licu i radošću dočekuje mlađe komšije, našao se na TikTok profilu "indijanadzouns" i brzo postao viralan. Svojom vedrinom i izgovorenim rečima, Mirjana je mnoge posetila na svoje bake, a informacijom da živi sama u kućici na brdu dodatno je dirnula sve.

"Baka Mirjana ima 98 godina. Baka živi sama u brdu u malenoj kući i njenoj radosti nema kraja kada joj neko dođe u goste", stoji u opisu videa.

Kako se može videti na snimku, mlađi muškarac i devojka odlučili su da posete baku koja je na njihovo "dobar dan" ozarenog lica digla ruke i počela da hoda ka njima, a onda na njihovo "Pomaže Bog bako" rekla:


"Gde su moji sokolovi?" Bog vam pomogo niko vam ništa ne mogo".

Sa maramom na glavi koje su se nekada mnogo češće mogle videti na bakama, Mirjana je zagrlila svoje goste i pozvala ih u kuću.

"Ajte lepotani moji" rekla je ona.

Kako se dalje navodi u videu, iako nisu nikakav rod, momak i devojka baku redovno posećuju kako bi joj kažu, "na trenutak ubili samoću".

"Ovo gađa pravo u dušu"

Svako ko je pogledao snimak priznao je da se rasplakao - iako mnogi nisu imali objašnjenja zašto jesu. Neki su otkrili da ih je baka Mirjana posetila na svoje pokojne bake, a neki su kroz video shvatili koliko je zapravo samoća kod starih ljudi česta.
"E moja lepa zemljo", "Podsetila me na moju nanu, koja je tako dočekivala zagrljajima i svoju ljubav darovala spremajući kolače, torte, slatko, sokove...", "Posetite svoje najstarije, srca će biti puna sreće, dnevnik trenutaka koji se pamte biće popunjen", "Bože plačem, suza suzu stiže, nemam objašnjenja", "Koliko emocija, koliko tuge", "Rasplakah se čoveče", "Baka je baš cakana", "Prejako i opominjuće", "Srce mi se kida", "Ne znam zašto ali isplakala sam dušu", "Ovo gađa pravo u dušu", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara među kojima su se našli i stranci širom sveta-.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR