Glas Javnosti

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA ZA 'GLAS': Oni su na potezu, ili RIO TINTO ili OTAC PETORO DECE, MI SMO ODLUČILI! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U centru Beograda kod Narodne skupštine danas je održan ekološki protest pod nazivom „USTANAK ZA OPSTANAK – narod protiv Rio Tinta“, a jedan od organizatora, Aleksandar Jovanović Ćuta govorio je za "Glas javnosti".

- Narod je spreman da brani ono bez čega ne može, građani više neće trpeti vlast koja je dovela strane kompanije- rekao je jedan od organizatora, Aleksandar Jovanović Ćuta za "Glas javnosti".

On je dodao da je ovo pitanje primarnih stvari, čiste vode, čistog vazduha i plodne zemlje.

- Skupili smo se da vidimo kako da se nosimo sa ovom vanrednom situacijom. Izgubili smo sve, ostali su samo ovi osnovni elementi. Biće nas sve više i ispunićemo sva obećanja koja smo do sada dali- rekao je Jovanović.

On je napomenuo da su oterali investitore sa Stare planine, a ako se budu pojavili i u dolini Jadra, biće blokada.

- Na našoj strani je zakon i pamet. Uz nas je SANU, javne ličnosti koje čvrsto stoje uz svoju zemlju. Ovo je prvi put da se svi oni masovno odazovu i stanu uz svoje ljude- rekao je Jovanović za naš kanal.

- Nemamo zahteve, oni su sada na potezu. Neka vide, ili Rio Tinto ili Zlatko Kokanović, otac petoro dece koji proizvede 100 hiljada litara mleka godišnje i obrađuje 40 hektara zemlje. Što se nas tiče, mi smo odlučili- zaključio je Jovanović.

Učesnicima ekološkog protesta obratili su se akademik Nenad Kostić, profesori Univerziteta u Beogradu Dragana Đorđević i Ratko Ristić, glumice Svetlana Ceca Bojković i Anita Mančić, meštani Gornjih Nedeljica, Pranjana i drugih ugroženih delova Srbije i brojni ekološki aktivisti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR