Glas Javnosti

Direktor "Laste" PODNEO OSTAVKU: Evo koji su razlozi

Vesti
Autor: Glas javnosti

Direktor Saobraćajnog preduzeća "Lasta" Vladan Sekulić, podneo je ostavku!

Sekulić ostavku podnosi iz moralnih razloga.

U obrazloženju ostavke, između ostalog, on je naveo da je izostala pomoć relevantnih institucija kojima se njegov kabinet obraćao za pomoć zbog teške situacije u preduzeću "Lasta", izazvane pre svega, koronom, cenama naftnih derivata ali i nelojalnom konkurencijom.

Ukazao je na kraju da se veruje da će neko imati razumevanja za veliki broj zaposlenih.

Vladan Sekulić na čelo „Laste“ je došao u martu 2019. godine s mesta izvršnog direktora tog saobraćajnog preduzeća.

Lasta je osnovana 18. februara 1947. godine. Tokom prve dve decenije postojanja, uglavnom je radila kao prevoznik tereta, a delimično i kao prevoznik putnika. Od kasnih šezdesetih godina radi samo kao prevoznik putnika.


Danas Lasta pruža javni prevoz u okviru grada Beograda, međugradske linije do svih delova Srbije, kao i međunarodne linije do odredišta u Evropi. Njegova autobuska linija od Beograda do Pariza funkcioniše više od 40 godina.

Sa oko 1.000 autobusa, Lasta je prevoznik prigradskog prevoza u Beogradu, Kragujevcu, Aranđelovcu i drugim opštinama u centralnoj Srbiji. U prigradskom prevozu Beograda, Lasta učestvuje sa oko 300 autobusa. Domaće preduzeće Lasta poseduje Lastru Lazarevac, drugu kompaniju za autobuski prevoz koja ima oko 100 autobusa. U svom vlasništvu, Lasta ima 35% akcija Panonijabusa.

U avgustu 2019. godine, Lasta je predstavila 30 novih autobusa u svom voznom parku, koje proizvodi turska kompanija TEMSA.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR