Glas Javnosti

DIREKTOR EDB BEOGRAD, ZADUŽEN ZA KRIMINALNE RADNJE NUŽNE ZA USPEH STRANKE: Ko je zapravo dr Aleksandar Jokić, bivši telohranitelj Mila Đukanovića?

Vesti
Autor: Glas javnosti

Česti gosti su mu predsednik Vučić, Željko Mitrović, Veselin Milić, Zoran Korać, Filip Korać, Goran Grbović, Zvonko Veselinović, Boško Bojović, Zoran Bašanović itd.

Jedna od najinteresantnijih ličnosti sa usponima i padovima je Aleksandar Jokić, direktor EDB Beograd, sada neki dr, ranije obeležavan kao predvodnik grupe Kesten (grupa Crnogoraca iz Crne Gore i sa Kosova koja hara EPS-om; pored Jokića tu su i Veljić, Koprivica, Rajović, Kujović i Laban). Zajednički imenitelj im je veliko drugarstvo sa Prvim bratom.

Jokić je za kratko vreme od seljačeta iz sela Velika kod Plava, postao telohranitelj Mila Đukanovića, a dalje član Nadzornog odbora EPS i savetnik tadašnjeg direktora. Sad je na mestu direktora elektrodistribucije Beograd. Koordinator je SNS za Braničevski okrug. Po obrazovanju je nastavnik Geografije. Profesor je na Višoj školi u Blacu koja štanca diplome za Stranku. Zadužen je za sve kriminalne radnje koje su potrebne za uspeh Stranke.

Uspeo je na volšeban način sa svojim partnerom Ivanom Radojevićem Montojom da „uzme u zakup “ Epsov hotel u Bečićima, kažu preko tadašnjeg direktora Agencije za privatizaciju. Zajednički drže restoran Grafičar leglo partijskih kriminalaca. Česti gosti su predsednik Vučić, Željko Mitrović, Veselin Milić, Zoran Korać, Filip Korać, Goran Grbović, Zvonko Veselinović, Boško Bojović, Zoran Bašanović itd. Dr Jokić je zavisnik od kocke tako da u svakom trenutku duguje između 300-500 hiljada eura. U jednom periodu je bio u nemilosti Prvog brata i tada je nastala panika. To je trajalo 2-3 godine da bi se mirenjem sve vratilo u normalno stanje i da bi dobio novu funkciju u EDB Beograda. U tom medjuvremenu je postao doktor. Sve kriminalne radnje u EDB su direktno vezane za njega i svoje usluge veoma skupo naplaćuje. Priča se da je u zadnje vreme počeo mnogo da laže i vara, pa se uglavnom ne javlja na telefon.


Ima privatno obezbeđenje i nekoliko automobila na raspolaganju. U nekoliko navrata je bio zadužen za nošenje novca u Crnu Goru radi uticanja na izbore, pa je dva puta tamo i hapšen. Meša se u sve i od svega pokušava da opljačka novac. Trenutno pokušava da vrati u „igru“ i čuvenu, njemu blisku Žanu iz prethodnog teksta, čijeg sina pomaže da postane predsednik Palilule, i koja će zauzvrat da obezbedi plac na Paliluli za izgradnju 20.000m2 stambenog prostora.


Hvali se da je on lično postavio Generalnog direktora EPS i da ga može smeniti svakog minuta u slučaju da ne bude „poslušan“. Trenutno ogroman prihod ima od Vlatka Jakića takodje Crnogorca kojem je omogućio uvoz uglja za EPS iz Rumunije po višestruko većim cenama. Sebe smatra za jednog od 10 najuticajnijih predsednikovih ljudi i tako se i ponaša.

Glas javnosti/Vuna Kićo

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR