Glas Javnosti

DEVETI DAN PROTESTA SRBA U ZVEČANU: Očekuju rešenje krize i povlačenje tzv. specijalaca sa severa.

Vesti
Autor: Glas javnosti

Od upada takozvanih specijalnih jedinica policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 12 dana, a danas je deveti dan protesta meštana Zvečana koji žele da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i da se radnicima opštine omogući nesmetan povratak na njihova radna mesta.

Građani se i danas od ranih jutarnjih sati okupljaju u blizini opštine Zvečan. Radnici ove opštine očekuju rešenje krize i povratak na posao uz povlačenje tzv. specijalaca sa severa.

Građani zahtevaju da prestane brutalnost policije i da se oslobode uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović, kao i da se obustavi targetiranje i procesuiranje građana koji na miran način protestuju ispred zgrada opština.


Pripadnici Kfora juče su delimično uklonili bodljikavu žicu koja se nalazila na glavnoj ulici koja vodi do zgrade opštine i ispred koje je najveći broj okupljenih građana, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora. Žica je ostala na sporednim prilazima zgradi.

Tzv. specijalci kosovske policije se i dalje se nalaze u zgradi opštine Zvečan ispred koje je parkirano nekoliko blindiranih vozila.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR