Glas Javnosti

Darko Mladić o zdrastvenom stanju oca

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zdravstveno stanje Ratka Mladića se sve više pogoršava i stav medicinskih eksperata je da bi morao da iz pritvora Haškog mehanizma bude prebačen u Srbiju gde bi mogao da dobije adekvatno lečenje, izjavio je njegov sin Darko Mladić.

Mladić je rekao da su predstavnici Srbije i Rusije na sednici Saveta bezbednosti UN 12. decembra, tokom redovne rasprave o radu Mehanizma, zatražili da Ratko Mladić bude otpušten zbog humanitarnih razloga ili da mu se omogući da izdržava kaznu u Srbiji.


Oni su ukazali da Mladić ima lošije dijagnoze i zdravstveno stanje od optuženog za genocid u Ruandi Felisijana Kabuge, kojem su zbog bolesti prekinuli suđenje i pustili ga kući, preneo je Darko Mladić o stanju svog oca koji je osuđen za genocid u Srebrenici i ratne zločine.


Rusi su rekli da moraju standardi da se poštuju i da mora da dobije lekarsku njegu, da bude tretiran u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem, naveo je Darko Mladić.


Darko Mladić je rekao da je do njegov otac sada imao višestruke moždane udare od kojih najmanje tri veoma ozbiljna, a na snimcima glave do kojih je porodica došla vidi se da ima ozbiljna oštećenja, a imao je „sigurno i jedan infarkt srca“.

Glas javnosti/D01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR