Glas Javnosti

Црна Гора држи руске туристе као таоце?

Vesti
Autor: Glas javnosti / in4s.net

„Ово је покушај да се из туђе муке извуче максимална корист. Они наступају на тај начин. Стога не искључујем могућност да ће нас и даље уцјењивати “, нагласио је Клинцевич

„Ово је уцјена. Црна Гора је у ствари узела руске туристе као таоце“, рекао је сенатор Франц Клинцевич за лист Взгљад, коментаришући извештаје да ће Црна Гора дозволити Москви да евакуише око хиљаду Руса из земље само ако Русија превезе 50 црногорских држављана у Тиват без карте.

„Свједоци смо уцјене владе Црне Горе. Не могу да нађем друге ријечи. Бојим се да ће Русија, ради интереса наших грађана, морати да испуни услов који је поставила Црна Гора “, рекао је Клинцевич, иначе члан Одбора Савјета Федерације за одбрану и безбједност.

Према његовим ријечима, Црна Гора је из економских разлога довела ситуацију до тачке када руски држављани не могу да се врате у своју домовину. „Ово је покушај да се из туђе муке извуче максимална корист. Они наступају на тај начин. Стога не искључујем могућност да ће нас и даље уцјењивати “, нагласио је сенатор.

„Али, мислим да ће у блиској будућности ово питање бити ријешено. Бићемо у могућности да евакуишемо наше грађане из Црне Горе у вези са тренутном ситуацијом “, сигуран је Клинцевич.

Подсјетимо, нискобуџетна авиокомпанија Побједа није добила дозволу од црногорске владе да превезе око хиљаду руских држављана из Тивта. Извор близак руским ваздухопловним властима рекао је да је Црна Гора одбила захтјев за издавање дозволе.

Према његовим ријечима, Црна Гора је спремна да пусти Русе, који имају карте за летове руских авио-компанија, да напусте земљу „само ако исте авиокомпаније обезбиједе црногорским држављанима из Москве бесплатан лет из Москве за Тиват“.

Још јуче је јавност обавијештена да је у Црној Гори, која је због корона вируса затворена за летове, остало више од хиљаду путника руске нискобуџетне авиокомпаније Побједа (која је дио Аерофлот групе).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR