Glas Javnosti

ČLANICA REM PODNELA OSTAVKU: "Uradila sam sve što sam mogla..."

Vesti
Autor: Glas javnosti

„Uradila sam sve što sam mogla da to promenim i sada je dosta.

"Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti", kaže Judita Popović, članica REM-a koja je danas uputila Skupštini Srbije svoju pismenu ostavku.

Kako objašnjava, kao jedan od četvoro predloženih kanditata od strane opoziicje za sastav REM-a uradila je sve što je u njenoj moći. Proteste protiv nasilja podržava, kao što je počev od 1991. godine svoj glas digla protiv prisilne mobilizacije i ratova devedesetih, i upravo je to radila sve protekle godine u REM-u.

Uradila sam sve što sam mogla da to promenim i sada je dosta. Ostavku dajem poštujući opravdan gnev, tugu i ogorčenje javnosti koja su i moja dominantna osećanja u proteklih mesec dana. Protesti koji traju daju mi nadu da se neće zadovoljiti kozmetičkim izmenama, već je ključni cilj promena sistema vrednosti nametnut devedesetih godina prošlog veka. Sve to nasilje koje se od tada glorifikuje, postalo je sredstvo nesavesnih političara i medija, da zarobe naše društvo“, objašnjava za naš list Popovićeva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR