Glas Javnosti

Bugatti ima i metrologa, a njegov posao kod izrade automobila je veomao važan

Vesti
Autor: Glas javnosti

Bugatti je toliko posvećen potrazi za savršenstvom da zapošljava iskusnog metrologa da bi obezbedio da svako vozilo koje napusti fabriku bude u skladu s njegovim standardima svetske klase.

Metrolog koristi precizna merenja da bi obezbedio da je proces ili proizvod u skladu s najvišim standardima, a Bugatti zapošljava Gregoirea Haller-Meyera u ovoj ulozi. On je odgovoran za merenje i analizu svih komponenti da bi obezbedio da su savršene, navodi Jutarnji.hr. 

"Moram da pronađem šta je razlog kada rastojanje između dve komponente odstupa od naših specificiranih tolerancija za samo jedan milimetar", objašnjava. "Uostalom, to bi moglo dovesti do neželjenih zvukova pri velikim brzinama koje postižu naši hipersportski automobili".

Bugattijev metrolog u svom radu koristi kombinaciju ručnih alata i visokopreciznih 3D skenera s tačnošću do 0,005 mm. Ako otkrije komponentu koja svojom konstrukcijom ili smeštajem odstupa od Bugattijevih definisanih mera, njegov posao je da istraži glavni uzrok problema.

Zatim će razgovarati o svojim nalazima s Bugattijevim inženjerima i majstorima da bi zamenio komponentu ili prilagodio postojeću.

"Međutim, merenje različitih komponenti i tolerancija samo je deo mog posla", napominje Haller-Meyer. "Drugi deo mog rada se odnosi na analizu podataka da bismo garantovali i kontinuirano poboljšavali naše standarde kvaliteta i kako bismo obezbedili apsolutnu vrhunsku završnu obradu hipersportskih automobila koje stvaramo".

Proizvođač automobila napominje da primenjuje isti nivo detalja i pažljivosti na sve svoje modele, bez obzira da li se radi o ‘običnom‘ Chironu ili ograničenom izdanju modela poput Centodiecija ili još ekskluzivnijeg La Voiturea Noirea.

Izvor: autoblog.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR