Glas Javnosti

BLOKIRAN I ADMINISTRATIVNI PRELAZ MERDARE: Totalno obustavljen saobraćaj ka Kosovu i Metohiji u oba smera (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti(Kurir

Meštani kuršumlijskog sela Merdare blokirali su sinoć magistralni put Niš - Priština nedaleko od istoimenog administrativnog prelaza između uže Srbije i srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Za pola sata stvorila se ogromna kolona od nekoliko kilometara jer je ovih dana ovaj administrativni prelaz frekventan.

Grupa od tridesetak ljudi, među kojima ima i raseljenih ljudi sa Kosova i Metohije, blokirala je večeras administrativni prelaz, kako navode, zbog podrške Srbima sa severa Kosova i Metohije.



Građani su postavili kamionsku prikolicu i traktore na put.

Saobraćaj se trenutno ne odvija ni sa jedne strane administrativne linije i formirale su se kolone vozila i iz pravca Kosova i Metohije i ka južnoj srpskoj pokrajini.


Okupljeni nose srpske zastave i ističu da nameravaju da ostanu tu do daljnjeg.

- Ovo je spontano okupljanje i podrška našim Srbima na Kosovu i Metohiji. Nećemo dozvoliti Albancima da prođu - rekli su meštani Merdara.

Na mestu blokade je i kordon policije koji pokušava da umiri stanovnike Merdara i odgovori ih od dalje blokade.


- Ovde smo da bismo pružili podršku našim sunarodnicima sa Kosova i Metohije, koji se bore za svoja osnovna ljudska prava, a koja su im u poslednje vreme drastično ugrožena - rekao je Nebojša Stanković za Novosti i dodao da očekuju da im se pridruži još ljudi.

Srbi na severu Kosova već 18 dana protestuju i zahtevaju oslobađanje uhapšenih Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića, kao i povlačenje specijalnih policijskih snaga sa severa.

Ulazak na KiM od početka protesta nije moguć ni preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR