Glas Javnosti

Bager-igračka ispred skupštine u čast Džoa Bageriste

Vesti
Autor: Glas javnosti

Demonstranti su se ponovo okupili ispred Skupštine Srbije, protestuju mirno.

U čast Ljubisava Đokića, poznatog kao Džo Bagerista, koji je preminuo danas ostavljen je bager-igračka ispred Skupštine Srbije.

Đokić je sinoć bio na protestima ispred Skupštine, vratio se kući i jutros preminuo u 78. godini.

Ljubisav Đokić postao je poznat široj javnosti pod nadimkom Džo Bagerista kao jedan od upečatljivijih učesnika na demonstracijama petog oktobra 2000. godine u Beogradu

Posle više dana protesta, koje su uglavnom obeležili incidenti i sukobi sa policijom, večeras je bez većih hoškanja.

Plato u Takovskoj ulici je praznjikav, ali dolaze grupice ljude.

Videla se i grupa koja je nosila plakat sa Svetim Savom koji su pre nekoliko dana klekli ispred policije, pevali i molili da ne napadaju

Policija je na Terazijama u Beogradu od grupe mladića oduzela Molotovljeve koktele i gas maske.

Protestu ispred Narodne skupštine prisustvuje i predsednik pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, koji je rekao da se odatle neće pomeriti na drugu lokaciju, koju neki učesnici protesta spominju kao mesto protesta.

"Poslednja stvar koju traba da radimo je da se delimo. Ovo može da uspe samo ako svi budemo na jednom mestu, ako se svi budemo obraćali svojim istomišljenicima protest će sigurno propasti", kazao je Radulović.

Prema njegovim rečima, novi zahtev protesta trebalo bi da bude da se obore "falsifikovani izbori

Nekoliko istetoviranih krupnih momaka oduzelo je večeras novinaru NIN-a Vuku Cvijiću telefon dok ih je fotografisao i izbrisalo mu fotografije koje je napravio u prostoru Bezistana, iza Trga Nikole Pašića.

Protesti u Beogradu počeli su zbog najave uvođenja policijskog časa i iste večeri su se dogodili sukobi demonstranata i policije. I narednih večeri bilo je incidenata, bacanja kamenica i suzavca, tuče policajaca i demonstranata, osim trećeg dana protesta, kada je održano mirno “sedeće” okupljanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR